Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Με τον όρο κιρσοκήλη εννοούμε την παθολογική διεύρυνση των φλεβών μέσα στο όσχεο, δηλαδή, των σπερματικών φλεβών.Η πάθηση αυτή προσομοιάζει αρκετά με τους κιρσούς που πολλοί άνθρωποι έχουν στα πόδια τους. Πρόκειται, δηλαδή, για  διαταραχή της φλεβικής λειτουργίας.. Όταν οι βαλβίδες των φλεβών των όρχεων υπολειτουργούν, η ροή του αίματος επιβραδύνεται με αποτέλεσμα το αίμα να παραμένει στάσιμο μέσα στις φλέβες, να τις διογκώνει και να λειτουργεί τοξικά στην παραγωγή των σπερματοζωαρίων

Η κιρσοκήλη είναι ένας από τους συνηθέστερους παράγοντες ανδρικής υπογονιμότητας, γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν θα πρέπει να αμελείται.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE η διάγνωση της κιρσοκήλης γίνεται με επιμελή εξέταση όλων των παραμέτρων. Η λεπτομερής καταγραφή του  ατομικού ιστορικού του ασθενούς ακολουθείται από επιμελή κλινική εξέταση σε όρθια και κατακεκλιμένη θέση.Για την επιβεβαίωση των κλινικών ευρημάτων πραγματοποιείται υπερηχογράφημα οσχέου Doppler και Triplex άμέσως μετάτην κλινική εξέταση και σπερμοδιάγραμμα, κατόπιν ειδικής προετοιμασίας. Με τις  εργαστηριακές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν θα αποκλεισθούν τυχόν  ορμονικές μεταβολές.

Το σύνδρομο ΟΑΤ

Στο σπερμοδιάγραμμα των ανδρών που πάσχουν από κιρσοκήλη, συχνά παρατηρείται μειωμένη συγκέντρωση και συνολικός αριθμός σπερματοζωαρίων. Παράλληλα, η κινητικότητά των σπερματοζωαρίων είναι περιορισμένη, ενώ η μορφολογία τους είναι αλλοιωμένη. Συνοπτικά περιμένει κανείς Ολιγο-Ασθενο-Τερατο-σπερμία ή αλλιώς σύνδομο ΟΑΤ

Η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης είναι απαραίτητη όταν αυτή προκαλεί επιβεβαιωμένα προβλήματα στη γονιμότητα του άνδρα ή στη μορφολογία των όρχεων. Η κιρσοκήλη θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίζεται στις εξής περιπτώσεις:

  • Στους εφήβους που έχει επιβεβαιωθεί ότι η νόσος έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη των όρχεων.
  • Στους άνδρες στους οποίους υπάρχει σημαντική επίπτωση της κιρσοκήλης στη γονιμότητα
  • Στις περιπτώσεις που η νόσος προκαλεί πολύ έντονα συμπτώματα.

Γενικά, κάθε πόνος, οίδημα ή ψηλαφητή μάζα στην περιοχή του όσχεου ή ανομοιομορφία μεταξύ των όρχεων θα πρέπει να διερευνάται χωρίς καθυστέρηση.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE προτείνουμε  μικροχειρουργική αποκατάσταση των διογκωμένων φλεβών του όρχεως, που δημιουργούν την κιρσοκήλη.

Η ελάχιστα επεμβατική αυτή μέθοδος, πραγματοποιείται με μία μικρή τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς, δίπλα από το πέος. Στο σημείο αυτό η παθολογική φλέβα γίνεται επιφανειακή και δεν χρειάζεται να διανοιχθεί το τοίχωμα της κοιλιάς ή ο όρχις. Έτσι μειώνονται σημαντικά οι  μετεγχειρητικές ενοχλήσεις.   Με τη βοήθεια μικροσκοπίου πραγματοποιείται εκτομή των σπερματικών φλεβών. Για τη μικροχειρουργική αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, αρκεί η ημερήσια νοσηλεία του ασθενούς (χωρίς διανυκτέρευση στο Νοσοκομείο)

Η μικροχειρουργική αποκατάσταση της κιρσοκήλης είναι μία σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος που εγγυάται ταχεία επάνοδο στη συνήθη δραστηριότητα και τα μικρότερα ποσοστά υποτροπής σε σχέση με παλαιότερες τεχνικές

Η έγκαιρη αντιμετώπιση της κιρσοκήλης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις παραμέτρους του σπέρματος και να συμβάλει καθοριστικά στην αναχαίτιση της περαιτέρω επιδείνωσή τους. Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης σε νεαρές ηλικίες μπορεί να προλάβει την εμφάνιση προβλημάτων στο μέλλον.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ