Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΚΟΛΠΙΚΟ LASER

Ο σύγχρονος και αγχώδης τρόπος ζωής, οι ορμονικές μεταβολές, καθώς και ο ίδιος ο χρόνος που περνά, δημιουργούν φθορές επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής της σύγχρονης γυναίκας σε άλλοτε άλλο βαθμό.

Οι ορμονικές μεταβολές που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία όπως η εγκυμοσύνη ή η εξωγενής λήψη ορμονικών θεραπευτικών σκευασμάτων όπως γίνεται στη θεραπεία της ενδομητρίωσης ή στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, η εμμηνόπαυση η αύξηση βάρους ή το stress του τοκέτού ή μίας επέμβασης στην περιοχή δημιουργούν σημαντικές μεταβολές που καθυστερούν να αποκατασταθούν και πάντα αφήνουν μικρές ενοχλήσεις πίσω. Οι ενοχλήσεις αυτές που με τα χρόνια αυξάνονται οργανώνονται σταδιακά σε ένα σύνολο πολλών μικρών και συχνά άτυπων συμπτωμάτων, που χαρακτηρίζεται ως ουρογεννητικό σύνδρομο.

Η έλλειψη επιθυμίας,
η σεξουαλική δυσλειτουργία
οι ουρολοιμώξεις, η ακράτεια ούρων
η σταθερή καθημερινή ενόχληση στην ουρήθρα,
ο πόνος στην επαφή,
η μελάχρωση της περιοχής,
η χαλάρωση του κόλπου και άλλα συνήθως μικρής έντασης αλλά καθημερινής εκδήλωσης συμπτώματα επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες κάθε ηλικίας.

Πως δρα το Κολπικό Laser

Η εφαρμογή του Laser αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοποριακή θεραπεία που στοχεύει στην ανάπλαση του τοιχώματος του κόλπου και την εξαφάνιση των συμπτωμάτων που αφορούν την ούρηση.

Κατά την θεραπεία αυτή, γίνεται χρήση της ιδιότητας των πολλαπλών στηλών ενέργειας laser, προκαλώντας την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, τη δημιουργία των αγγείων με στόχο την αναγέννηση του κολπικού ιστού και τη γενική αναδιαμόρφωση του ιδίου του κόλπου. Η μέθοδος είναι αναίμακτη, ανώδυνη και η εφαρμογή της γίνεται σε συνεδρίες μικρής διάρκειας που επιτρέπουν την άμεση επάνοδο στη συνήθη καθημερινότητα
Συνήθως απαιτούνται 3 θεραπείες με διάστημα περίπου ενός μήνα η μία από την άλλη

Τα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής. Βελτιώνεται η ελαστικότητα του κόλπου ο οποίος αποκτά ξανά τη σφριγηλότητά του και το ροδαλό του χρώμα. Ισορροπεί σταδιακά η κολπική βιολογία, βελτιώνεται η παραγωγή βλέννης και η λίπανση κατά την επαφή. Ο ιστός γίνεται πιο ευαίσθητος και ανταποκρίνεται καλύτερα στη σεξουαλική διέγερση μετά από κάθε θεραπεία. Σταδιακά η ακράτεια περιορίζεται και αραιώνουν τα επεισόδια ουρολοιμώξεων. Το αποτέλεσμα της κάθε θεραπείας λειτουργεί αθροιστικά στο αποτέλεσμα της προηγούμενης ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο από ένα έτος.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η ασφάλεια της μεθόδου επιτρέπει το συνδυασμό της και με άλλες θεραπείες. Συνηθέστερα και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, στο Ινστιτούτο μας, συνδυάζουμε με  επισκευαστικές θεραπείες ειδικά σε περιπτώσεις που απαιτείται ισχυρή αναγεννητική δράση. Από τις τελευταίες μελέτες προκύπτει πως αν συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους στήριξης και ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, προσφέρει μεγαλύτερα και μακροχρόνια αποτελέσματα! Μάλιστα, στο UROLOGY LASER INSTITUTE, έχοντας μία από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών, πρωτοπορούμε στις Αναγεννητικές Τεχνικές, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας!

Η Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαγνωστική διαδικασία και την επιμελή χαρτογράφηση κάθε περίπτωσης ασθενούς, προσφέροντας έτσι την αποτελεσματικότερη, εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ