Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος που προσβάλλει τους άνδρες και σπάνια εμφανίζεται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών. Είναι μία σιωπηλή πάθηση που στα πρώιμα στάδια δεν δίνει σχεδόν κανένα σύμπτωμα.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι άνδρες να ευαισθητοποιηθούν για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Βασικό όπλο απέναντι στον καρκίνο του προστάτη είναι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος, ο οποίος πρέπει να ξεκινάει λίγο πριν την ηλικία των 50 ετών, εκτός και αν υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού που πάσχει από τη νόσο οπότε ο έλεγχος καλό είναι να ξεκινάει γύρω στην ηλικία των 40 ετών.

Γιατί Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή;

Η ρομποτική ριζική προστατεκτομή σήμερα αποτελεί την καλύτερη μέθοδο χειρουργικής θεραπείας του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη αφού εγγυάται άριστο ογκολογικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα υψηλότερα ποσοστά διατήρησης των νεύρων της στύσεως αλλά και εγκράτειας.

Παράλληλα αποτελεί ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική με αποτέλεσμα ο ασθενής να παραμένει 24-48 ώρες στο Νοσοκομείο ενώ μειώνεται σημαντικά ο πόνος και οι μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Κατά τη διάρκεια της ριζικής προστατεκτομής, το σύνολο του προστάτη θα πρέπει να αφαιρεθεί, μαζί με τις σπερματοδόχους κύστεις και σε  κάποιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν και οι λεμφαδένες (λεμφαδενεκτομή).

Βασικό μέλημα της ιατρού είναι ο ασθενής να προχωρά στην οποιαδήποτε επέμβαση με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με ρυθμισμένα στον καλύτερο βαθμό τα υπόλοιπα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.
w
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Pin It on Pinterest