Η στροφή στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική  έχει σήμερα οδηγήσει στη διάσωση των περισσοτέρων λιθιασικών νεφρών. Βαριές χειρουργικές επεμβάσεις που έθεταν σε κίνδυνο τόσο τον ασθενή όσο και τον ίδιο τον νεφρό έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, ενώ ακόμη και ασθενείς με συνοδές παθολογίες δύναται να απαλλαγούν από τις πέτρες χωρίς να διαταραχθεί η ευαίσθητη ισορροπία της υγείας τους.

Η ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ (κυστεοσκόπηση, ή ουρητηροσκόπηση, ή νεφροσκόπηση) οπτικών ινών είναι μέθοδος κατά την οποία ένα  λεπτό και μαλακό  όργανο, προωθείται υπό άμεση όραση διαμέσου της ουρήθρας στην κύστης, στον ουρητήρα ή στο νεφρό, μέχρι το σημείο που βρίσκεται ο λίθος. Μέσα από το όργανο αυτό εισάγεται μία λεπτή ίνα  που θρυμματίζει το λίθο με Laser, αλλά και οι ειδικές λαβίδες που τον συλλαμβάνουν και τον αφαιρούν.

Η laser λιθοτριψία γίνεται υπό άμεση όραση εξασφαλίζοντας άμεσα αποτελέσματα ενώ η νοσηλεία του ασθενούς στο νοσοκομείο διαρκεί μερικές ώρες. Βεβαίως απαιτείται γενική αναισθησία λόγω της λεπτότητας των χειρισμών αλλά αυτή είναι καλά ανεκτή και επιτρέπει την έξοδο του ασθενούς από το Νοσοκομείο ακόμη και την ίδια μέρα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.
w
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Pin It on Pinterest