Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες, οφείλονται σε στελέχη του ιού HPV και συνηθέστερα εμφανίζονται στην περιγεννητική χώρα και τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μοιάζουν με τις γνωστές σε όλους Μυρμηγκιές οι οποίες επίσης οφείλονται σε άλλα στελέχη της οικογένειας HPV.

Τα οξυτενή κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν και στο εσωτερικό των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών και θεωρούνται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα. Η εμφάνιση της βλάβης δεν ταυτίζεται με την περίοδο μόλυνσης του ατόμου από τον ιό αφού ο χρόνος που ο ιός μπορεί να μείνει σε λανθάνουσα κατάσταση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και χρόνια.

Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο η ΜΟΝΗ μέθοδος που μπορεί με ασφάλεια και χαμηλό ποσοστό υποτροπών να θεραπεύσει τα οξυτενή κονδυλώματα είναι η θεραπεία με LASER CO2. 

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο κέντρο μας με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας (σε 2 στάδια ή μόνο με αναισθητική αλοιφή, ανάλογα το μέγεθος της βλάβης), το αποτέλεσμα είναι άμεσο όμως απαιτείται υψηλό επίπεδο επιτήρησης τους πρώτους 6 μήνες διότι η πάθηση είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε άλλο σημείο.