Η περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση της ακροποσθίας, δηλαδή, του τελικού τμήματος του δέρματος, που καλύπτει τη βάλανο. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται συνηθέστερα σε ασθενείς με φίμωση και έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη της βαλάνου.

αποκατάσταση-βραχέος-χαλινού

Πότε θα πρέπει να πραγματοποιείται η περιτομή;

Πολλοί διαφορετικοί λόγοι μπορούν να οδηγήσουν στην πραγματοποίηση της περιτομής.

Η περιτομή πραγματοποιείται για λόγους υγιεινής ή για ιατρικούς λόγους. Ακόμη αποτελεί μια πολύ συχνή θρησκευτική πρακτική σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ορισμένες ανδρολογικές παθήσεις στις οποίες συστήνεται η εφαρμογή της περιτομή είναι οι εξής:

  • Φίμωση & Παραφίμωση

Η φίμωση είναι ένας από τους κυριότερους ιατρικούς λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η περιτομή. Φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία κλείνει για κάποιο λόγο εντελώς και η βάλανος δεν αποκαλύπτεται ενώ στην παραφίμωση αποκαλύπτεται με δυσκολία και ίσως με πόνο. Συγκεκριμένα, η παραφίμωση αποτελεί επιπλοκή της φίμωσης η οποία εμφανίζεται σε περίπτωση που η ακροποσθία παραμείνει πίσω από τη βάλανο. Σε ασθενείς που πάσχουν από φίμωση η ακροποσθία είναι μη ελαστική και είναι αδύνατον να τραβηχτεί προς τα πίσω.

Πρόκειται για μια επώδυνη κατάσταση η οποία δυσχεραίνει τόσο τη σεξουαλική επαφή, όσο και τη σωστή καθαριότητα της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ασθενής να έρχεται συχνά αντιμέτωπος με λοιμώξεις τόσο του δέρματος όσο και ουρολοιμώξεις.

  • Βραχύς χαλινός

Ο χαλινός είναι εκείνη η πτυχή δέρματος που συνδέει τη βάλανο με το δέρμα του πέους. Σε περίπτωση βραχύ χαλινού, το πέος αδυνατεί να επιμηκυνθεί πλήρως κατά τη στύση, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζεται η σωστή υγιεινή της περιοχής. Ο βραχύς χαλινός θα μπορούσε να αποκατασταθεί και ξεχωριστά. Συνήθως όμως συνοδεύεται από πλεονάζον δέρμα στην ακροποσθία και με την περιτομή εξασφαλίζεται αρτιότερο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμa.

  • Επαναλαμβανόμενες βαλανοποσθίτιδες

Ως βαλανοποσθίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή της  βαλάνου. Συνηθέστερα οφείλεται στην ελλιπή υγιεινή της περιοχής του ανδρικού μορίου ή σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Σε περιπτώσεις που η βαλανοποσθίτιδα εμφανίζεται πολύ συχνά συστήνεται η πραγματοποίηση της περιτομής.

peritomi-me-xrisi-laser περιτομή-με-χρήση-laser

Ποια τα πλεονεκτήματα της περιτομής;

Η επέμβαση της περιτομής συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή. Κατ’ αρχάς διευκολύνεται η υγιεινή της περιοχής του πέους. Ταυτόχρονα, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Αν και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού στους άνδρες έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά, εμφανίζονται συχνότερα στους άνδρες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή. Επιπλέον, οι άνδρες που έχουν περιτομηθεί εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο απόκτησης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να τηρείται η ασφαλής σεξουαλική επαφή. Τέλος,  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή παρουσιάζουν μηδενικά ποσοστά καρκίνου του πέους, ενώ οι σύντροφοί τους πολύ χαμηλά ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Laser περιτομή στο Ινστιτούτο

Η περιτομή στο Iνστιτούτο μας αποκαθίσταται αναίμακτα με τεχνική Laser. Η Laser περιτομή αποτελεί μια Ελάχιστα Επεμβατική τεχνική, για την οποία απαιτείται τοπική αναισθησία που γίνεται σε 2 στάδια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο ασθενής να μην αισθανθεί καθόλου πόνο, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.
Κατά την επέμβαση της περιτομής με χρήση Laser γίνεται αφαίρεση της παθολογικής πτυχής δέρματος που καλύπτει τη βάλανο και στη συνέχεια αποκαθίσταται η ακροποσθία. Με το τέλος της επέμβασης, τοποθετούνται ελάχιστα λεπτά και απορροφήσιμα ράμματα, ενώ η λήψη παυσίπονου είναι προαιρετική. Η αποθεραπεία είναι σύντομη και καλά ανεκτή χωρίς να περιορίζει τον ασθενή από τη συνήθη του δραστηριότητα.
Φυσικά για όσους το επιθυμούν, η περιτομή, μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Ιατρό και στο Νοσοκομείο που συνεργαζόμαστε με επιλογή Γενικής Αναισθησίας ή Καταστολής.

Περιτομή με χρήση Laser – Πλεονεκτήματα

Γίνεται κατανοητό ότι η μέθοδος αυτή συνδέεται με σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της κλασσικής μεθόδου. Στα πλεονεκτήματα αυτά περιλαμβάνονται:

  • Αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος
  • Διαρκεί μόλις λίγα λεπτά
  • Δεν απαιτείται νοσηλεία
  • Απαιτούνται ελάχιστα απορροφήσιμα ράμματα
  • Άμεση επάνοδος του ασθενούς
  • Άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα

 

 

Πόσο ασφαλής επέμβαση είναι η περιτομή;

Πρόκειται για μια επέμβαση ιδιαίτερα ευγενική, η οποία μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να πραγματοποιηθεί και σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή. Επιπλέον, η επέμβαση της περιτομής δεν θέτει σε κίνδυνο ούτε την στυτική λειτουργία του άνδρα αλλά ούτε και τη γονιμότητα του.

Ποιο είναι το κόστος της περιτομής με Laser;

Το κόστος της Laser περιτομής, αν και υψηλότερο από το κόστος της κλασσικής μεθόδου εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά προσιτό. Σε περίπτωση που η επέμβαση πραγματοποιηθεί σε συνεργαζόμενο Νοσοκομείο, στο κόστος προστίθενται τα έξοδα της κλινικής αν αυτά δεν καλυφθούν από την ασφάλεια του ασθενούς (ΕΟΠΥΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ).

Η πολυετής εμπειρία της Χειρουργού Ουρολόγου – Ανδρολόγου Βλάχου Ματίνα, σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενεάς εξοπλισμό του Laser Urology Institute, εξασφαλίζουν ένα άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.
w
ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Pin It on Pinterest