Ανώδυνες, αναίμακτες κολπικές εφαρμογές laser CO2 με επαναστατικά αποτελέσματα:

 

  • ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ LASER αντιμετώπιση της ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΡΩΝ Ι & ΙΙ βαθμού (ΑΚΡΑΤΕΙΑ, laser, αναίμακτη, fractional, CO2)

Η ακράτεια ούρων ουσιαστικά είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη απώλεια ούρων. Δεν πρόκειται για πάθηση, αλλά για ένα σύμπτωμα. Είναι, δηλαδή,  όπως ο πυρετός. Ο  ίδιος ο πυρετός δεν είναι πάθηση, αντιθέτως πολλές παθήσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν πυρετό. Το ίδιο συμβαίνει και με την ακράτεια. Πολλές παθήσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν ακράτεια.

Είναι σημαντικό να ταυτοποιήσουμε τη μορφή της ακράτειας τόσο γιατί μπορεί να μας οδηγήσει σε μία πάθηση που ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί (π.χ.σκλήρυνση κατά πλάκας)  αλλά και για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά. Οι βασικές μορφές ακράτειας είναι : η ακράτεια προσπαθείας όταν χάνουμε ούρα π.χ. στο βήχα, όταν σηκώνουμε βάρος κλπ, η επιτακτική ακράτεια όταν η ανάγκη για ούρηση είναι αδύνατον να αναβληθεί και η μικτή ακράτεια που είναι συνδυασμός τους. Η ακράτεια ούρων συνοδεύεται από συναισθήματα ντροπής, μείωση της αυτοπεποίθησης και μείωση της σεξουαλικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Δυστυχώς, ενώ περισσότερες από 7 στις 10 περιπτώσεις ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς είτε φαρμακευτικά είτε επεμβατικά, πάνω από τις μισές περιπτώσεις δεν απευθύνονται καν στον Ουρολόγο.

Ένας σημαντικός αριθμός των γυναικών με ακράτεια μπορούν να αντιμετωπισθούν με  FRACTIONAL LASER CO2 κολπική θεραπεία. Η θεραπεία είναι εύκολη, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΩΔΥΝΗ διαρκεί 15-20 λεπτά και συνήθως απαιτείται μία συνεδρία. Σε περιπτώσεις με ιδιαιτερότητες μπορεί οι θεραπείες να φτάσουν έως τις 3 ανά διαστήματα 20-30 ημερών. Η ασθενής επανέρχεται άμεσα στην εργασία της ενώ για πολύ λίγες μέρες χρειάζεται αποχή από τη σεξουαλική επαφή.

 

  • ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ LASER αντιμετώπιση της ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (π.χ. μετά τον τοκετό, στην εμμηνόπαυση κλπ) (key words: Fractional, laser, CO2, χαλάρωση, εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη, τοκετός)

Η χαλάρωση του κόλπου ταλαιπωρεί ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. Οι κυριότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό είναι οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα, οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη καθώς και οι γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο. Εκτός από το stress του τοκετού ή του βάρους οι ορμονικές μεταβολές και κυρίως η μείωση των οιστρογόνων προκαλούν αυτές τις μεταβολές στην περιοχή δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις γυναίκες αυτές. Κλονίζεται η θυληκότητά τους ενώ παράλληλα γίνονται επιρρεπείς στις λοιμώξεις και πολλές από αυτές εμφανίζουν και ακράτεια ούρων.

Η θεραπεία της ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ στο κέντρο μας γίνεται με FRACTIONAL LASER CO2 το οποίο εφαρμόζεται ενδοκολπικά, ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ, σε μικρής διάρκειας συνεδρία των 15 λεπτών περίπου.

 

Συνήθως απαιτούνται 1 με 2 συνεδρίες.

  1. LASER κολπική εφαρμογή για αντιμετώπιση υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων, σε περιπτώσεις διαταραχής της κολπικής βιολογίας, ατροφικής κολπίτιδας
  2. LASER θεραπεία της ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΑΤΡΟΦΙΑΣ. Με το κολπικό fractional CO2 Laser πραγματοποιείται αποκατάσταση της ελαστικότητας του κόλπου, της παραγωγής βλέννης καθώς και του κολπικού ΡΗ με αποτέλεσμα τη θεραπεία της ατροφίας του κόλπου , που συνήθως συμβαίνει στην περι- και μετεμμηνοπαυσιακή ζωή της γυναίκας ή σε περιπτώσεις που φαρμακευτικά ή για άλλους λόγους διακόπτεται η έμμηνος ρύση.

 

Συνήθως απαιτούνται 3 θεραπείες ενώ τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής

  1. LIFTING ΚΟΛΠΟΥ. Με τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης η σύσφιξη  και ανανέωση του κόλπου γίνονται ορατές μόλις μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Πρόκειται για τη διέγερση της ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ που προκαλείται από το LASER και φυσικά δεν απαιτεί φάρμακα ή χειρουργεία.
  2. διόρθωση της κολπικής βιολογίας και αποφυγή των λοιμώξεων, μέσω της ΦΥΣΙΚΗΣ ενίσχυσης της λειτουργίας των κολπικών αδενίων, τη διόρθωση του κολπικού ΡΗ
  3. θεραπεία ΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑΣ. Η LASER θεραπεία της ατροφικής κολπίτιδας έχει θεαματικά αποτελέσματα. Η αποκατάσταση της λίπανσης και υγρασίας του κόλπου είναι εντυπωσιακή ενώ η βελτίωση της ελαστικότητάς του γίνεται αντιληπτή μόλις από την πρώτη θεραπεία. Αυτό έχει αποτέλεσμα την εξάλειψη του πόνου κατά την επαφή (δυσπαρεύνια), τη μεγαλύτερη διάρκεια της επαφής και την αποφυγή των φλεγμονών που οφείλονται στη διαταραχή του κολπικού PH
  4. Αποκατάσταση μετά τον ΤΟΚΕΤΟ. Πράγματι από  τον τοκετό, αλλά και από την επίδραση των ορμονικών μεταβολών, πριν και αμέσως μετά την εγκυμοσύνη, ο κόλπος και η περιγεννητική περιοχή χάνουν την ελαστικότητα, το ροδαλό χρώμα και τη σφριγηλότητά τους. Η περίοδος που απαιτείται συνήθως για να επανέλθουν είναι περίπου 3 μήνες, ενώ δεν είναι βέβαιο αν θα επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση. Συχνά παρατηρείται ΑΚΡΑΤΕΙΑ, ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ LIBIDO και αύξηση της μελάχρωσης της περιοχής.

Η θεραπεία με το FRACTIONAL LASER CO2 οδηγεί στην ταχεία ανάπλαση του τοιχώματος του κόλπου, ο οποίος πολύ σύντομα ανακτά τη σφριγηλοτητά του και επανέρχεται το πυελικό έδαφος στη φυσιολογική του θέση, τα έξω χείλη ανακτούν τον όγκο τους και το δέρμα της περιοχής επανέρχεται στο ροδαλό του χρώμα. Απαιτούνται συνήθως 1-2 συνεδρίες.