Εκτός από την ανάπτυξη της LASER θεραπευτικής, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει αλματώδη πρόοδο και η Laser χειρουργική. Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Laser χειρουργική για την πραγματοποίηση  μικρών επεμβάσεων σε επίπεδο πρωτοβάθμιου κέντρου, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική τόσο στην αντιμετώπιση αυτού καθεαυτού του προβλήματος, όσο και στην ψυχολογία του ασθενούς. Επιπλέον  μειώνεται σημαντικά το κόστος αντιμετώπισης του προβλήματος και επιτυγχάνεται καλύτερη συνεργασία προς όφελος φυσικά του ασθενούς μας. Ειδικά με την ανάπτυξη των πολυδύναμων μηχανημάτων και εργαλείων οι θεραπείες μπορεί να συνδυάζονται μεταξύ τους για καλύτερα και γρηγορότερα θεραπευτικά αποτελέσματα και ευέλικτη διαχείριση του χρόνου.

Οι συχνότερες χειρουργικές επεμβάσεις  που πραγματοποιούνται με Laser και φυσικά σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας , στο κέντρο μας είναι:

  • LASER εξάχνωση βραχέως χαλινού του πέους.

 

Η παρουσία του βραχέως (κοντού)  χαλινού του πέους ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες όλων των ηλικιών. Δυσχεραίνει τη σεξουαλική επαφή λόγω πόνου και περιορισμού και συχνά, ο χαλινός,  τραυματίζεται με δημιουργία δύσμορφων ουλών λόγω καθυστερημένης επούλωσης.

Η LASER εξάχνωση του χαλινού πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ενέσιμα  αναισθητικά φάρμακα, ο ασθενής δεν νιώθει ΚΑΘΟΛΟΥ πόνο, επανέρχεται άμεσα στη συνήθη δραστηριότητα με ελάχιστους περιορισμούς.

 

 

  • LASER περιτομή (key words laser, φίμωση, παραφίμωση, περιτομή, βάλανος)

Η περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση της ακροποσθίας, του τελικού δηλαδή τμήματος του δέρματος, που καλύπτει τη βάλανο. Πραγματοποιείται για λόγους υγιεινής, για θρησκευτικούς λόγους ή για ιατρικούς λόγους όπως στην περίπτωση της Φίμωσης και Παραφίμωσης.  Φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία κλείνει για κάποιο λόγο εντελώς και η βάλανος δεν αποκαλύπτεται ενώ στην Παραφίμωση αποκαλύπτεται με δυσκολία και ίσως με πόνο. Γίνεται αντιληπτό ότι η Φίμωση και Παραφίμωση δυσχεραίνουν τη σεξουαλική επαφή, δεν γίνεται σωστή καθαριότητα της περιοχής και ο ασθενής έρχεται συχνά αντιμέτωπος με λοιμώξεις τόσο του δέρματος όσο και ουρολοιμώξεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή παρουσιάζουν μηδενικά ποσοστά καρκίνου του Πέους ενώ οι σύντροφοί τους πολύ χαμηλά ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η περιτομή στο κέντρο μας αποκαθίσταται αναίμακτα με LASER τεχνική. Απαιτείται τοπική αναισθησία που γίνεται σε 2 στάδια ώστε ο ασθενής να μην νιώσει ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΝΟ. Τοποθετούνται ελάχιστα λεπτά και απορροφήσιμα ράμματα και η λήψη παυσίπονου είναι προαιρετική. Η αποθεραπεία είναι σύντομη και καλά ανεκτή χωρίς να περιορίζει τον ασθενή από τη συνήθη του δραστηριότητα.

Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα ευγενική και μπορεί με ασφάλεια να πραγματοποιηθεί και σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Φυσικά για όσους το επιθυμούν, η περιτομή, μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Ιατρό και στο Νοσοκομείο που συνεργαζόμαστε με επιλογή Γενικής Αναισθησίας ή Καταστολής.

 

 

  • LASER εξάχνωση κονδυλωμάτων (HPV)

τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες, οφείλονται σε στελέχη του ιού HPV και συνηθέστερα εμφανίζονται στην περιγεννητική χώρα και τα γεννητικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μοιάζουν με τις γνωστές σε όλους Μυρμηγκιές οι οποίες επίσης οφείλονται σε άλλα στελέχη της οικογένειας HPV.

Τα οξυτενή κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν και στο εσωτερικό των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών και θεωρούνται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα. Η εμφάνιση της βλάβης δεν ταυτίζεται με την περίοδο μόλυνσης του ατόμου από τον ιό αφού ο χρόνοςπου ο ιός μπορεί να μείνει σε λανθάνουσα κατάσταση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και χρόνια. Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο η ΜΟΝΗ μέθοδος που μπορεί με ασφάλεια και χαμηλό ποσοστό υποτροπών να θεραπεύσει τα οξυτενή κονδυλώματα είναι η θεραπεία με LASER CO2. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο κέντρο μας με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας (σε 2 στάδια ή μόνο με αναισθητική αλοιφή, ανάλογα το μέγεθος της βλάβης), το αποτέλεσμα είναι άμεσο όμως απαιτείται υψηλό επίπεδο επιτήρησης τους πρώτους 6 μήνες διότι η πάθηση είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε άλλο σημείο.

LASER αποκαταστάση ΕΚΤΡΟΠΙΟΥ ουρήθρας

 

  • LASER αφαίρεση δερματικών βλαβών (θηλωμάτων, υπερκερατωσικών αλλοιώσεων, σμηγματογόνων κύστεων κα)