Κολπική Χαλάρωση

Η χαλάρωση του κόλπου ταλαιπωρεί ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. Οι κυριότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό είναι οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα, οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη καθώς και οι γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο. Εκτός από το stress του τοκετού ή του βάρους οι ορμονικές μεταβολές και κυρίως η μείωση των οιστρογόνων προκαλούν αυτές τις μεταβολές στην περιοχή δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις γυναίκες αυτές. Κλονίζεται η θυληκότητά τους ενώ παράλληλα γίνονται επιρρεπείς στις λοιμώξεις και πολλές από αυτές εμφανίζουν και ακράτεια ούρων.

Η θεραπεία της χαλάρωσης του κόλπου στο κέντρο μας γίνεται με FRACTIONAL LASER CO2 το οποίο εφαρμόζεται ενδοκολπικά, ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ, σε μικρής διάρκειας συνεδρία των 15 λεπτών περίπου.

Αποκατάσταση μετά τον τοκετό

Πράγματι από  τον τοκετό, αλλά και από την επίδραση των ορμονικών μεταβολών, πριν και αμέσως μετά την εγκυμοσύνη, ο κόλπος και η περιγεννητική περιοχή χάνουν την ελαστικότητα, το ροδαλό χρώμα και τη σφριγηλότητά τους. Η περίοδος που απαιτείται συνήθως για να επανέλθουν είναι περίπου 3 μήνες, ενώ δεν είναι βέβαιο αν θα επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση. Συχνά παρατηρείται ακράτεια, ψυχογενής μείωση της libido και αύξηση της μελάχρωσης της περιοχής.

Συνήθως απαιτούνται 3 θεραπείες ενώ τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής