Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

HPV-ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

hpv

Η HPV λοίμωξη είναι μια λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Οι περισσότερες λοιμώξεις από τον HPV δεν προκαλούν συμπτώματα και επιλύονται αυθόρμητα. Σε μερικούς ανθρώπους, η μόλυνση από HPV μπορεί να επιμείνει και να έχει ως αποτέλεσμα τα κονδυλώματα ή κάποιες προκαρκινικές αλλοιώσεις.

Η συνηθέστερη εντόπιση των HPV αλλοιώσεων παρατηρείται  στις περιοχές του τραχήλου, του αιδοίου, του κόλπου, του πέους, του πρωκτού, του στόματος ή του λάρυγγα και έχει διαπιστωθεί συσχέτιση της παρουσίας τους με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης  καρκίνου στις αντίστοιχες περιοχές.

Ενδεικτικό της συσχέτισης αυτής είναι ο χαρακτηρισμός του καρκίνου του τρχήλου της μήτρας ως άμεσα σχετιζόμενου και ανάλογα μεταδιδόμενου με στέλεχη του ιού HPV, γεγονός που οδήγησε και στη δημιουργία ανάλογης εμβολιαστικής πολιτικής!

Το εμβόλιο για τα στελέχη του HPV που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι ένα αντιϊικό εμβόλιο, αλλά έχει αντικαρκινική δράση!

Μέχρι πρόσφατα οι άνδρες θεωρούνταν μόνο απλοί φορείς των ογκογόνων στελεχών που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, γεγονός που ανατράπηκε όταν στους άνδρες αυτούς βρέθηκαν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του πέους, της ουρήθρας και εξετάζεται ανάλογη συσχέτιση με τον καρκίνο του προστάτη.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE, κάθε άνδρας με υποψία λοίμωξης HPV υποβάλλεται σε λεπτομερή κλινικό έλεγχο όχι μόνο της περιγεννητικής χώρας αλλά και άλλων ύποπτων περιοχών σε όλο το σώμα, με ειδικό διάλυμα που αναδεικνύει τις αλλοιώσεις και διαγνωστική λυχνία.

Η αξιολόγηση σε μπορεί να ολοκληρωθεί με ανώδυνη ουρηθροσκόπηση οπτικών ινών και κυτταρολογική εξέταση για ταυτοποίηση του DNA του ιού ή των ιών ώστε να οριστικοποιηθεί η τελική αγωγή και το πρωτόκολλο παρακολούθησης.

 

Η κυτταρολογική κατά Παπανικολάου, μπορεί να εφαρμόζεται στο ινστιτούτο μας, μαζί με τη λοιπή διαγνωστική προσέγγιση, ακόμη και προληπτικά, ώστε να διαγνωσθούν και οι φορείς του ιού!

 

Πώς μεταδίδονται οι HPV λοιμώξεις;

Οι HPV λοιμώξεις μεταδίδονται με τη δερματική επαφή από τις υπάρχουσες βλάβες του ενός παρτενέρ στον άλλο. Λιγότερο συχνά μεταδίδονται από κοινή χρήση ειδών όπως το καπάκι της τουαλέτας, εκτός από τα οξυτενή κονδυλώματα που αναπτύσσουν τέτοια μεταδοτικότητα.

Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι δερματικές βλάβες που μοιάζουν με ελιές και είναι κατά κανόνα καλοήθεις. Μεταδίδονται με την απλή δερματική επαφή τόσο σε διαφορετικές θέσεις στο σώμα  όσο και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι ενδεικτικά της παρουσίας του ιού HPV στο σώμα και μπορεί να συνδυάζονται και με λοίμωξη από περισσότερο επικίνδυνα στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση, οι βλάβες ακόμη και αν είναι υποκλινικές απαιτούν θεραπεία εξάλειψης με Laser CO2, που σήμερα θεωρείται ο χρυσός κανόνας για τη θεραπεία, κλινικών και υποκλινικών βλαβών, μειώνει την μετάδοση του ιού από τον ασθενή στους παρτενέρ του, με τρόπο ασφαλή, αναίμακτο και ανώδυνο με, τελικά, σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Σημαντικό όπλο στον περιορισμό της νόσου, ειδικά τη σχετιζόμενη με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας,  αποτελεί ο εμβολιασμός. Στη χώρα μας τα νέα κορίτσια εμβολιάζονται ήδη ενώ πολλά υποσχόμενος είναι σύμφωνα με νεότερες μελέτες ο μαζικός εμβολιασμός των νέων αγοριών από την ηλικία των 16 ετών.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ