Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

6 ερωτήσεις σχετικά με τα κονδυλώματα!

Ουρολόγος Ελευσίνα

6 ερωτήσεις σχετικά με τα κονδυλώματα!

1.Ποια είναι τα συμπτώματα όταν κολλήσουμε HPV;

H λοίμωξη από HPV δεν προκαλεί κανένα απολύτως σύμπτωμα σε άνδρες ή γυναίκες…

 2. Έβγαλα κονδυλώματα να τα αντιμετωπίσω άμεσα ή να τα αφήσω να υπάρχουν;

Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες που ενδέχεται να μεγαλώσουν και η μακρά παραμονή τους  διευκολύνει τη μετάδοση του ιού τόσο σε άλλες θέσεις του σώματος όσο και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE, κάθε άνδρας με υποψία λοίμωξης HPV υποβάλλεται σε λεπτομερή κλινικό έλεγχο όχι μόνο της περιγεννητικής χώρας αλλά και άλλων ύποπτων περιοχών σε όλο το σώμα, με ειδικό διάλυμα που αναδεικνύει τις αλλοιώσεις και διαγνωστική λυχνία.

Η αντιμετώπιση πρέπει να εγγυάται την εκρίζωση των προσβεβλημένων κυττάρων και για το λόγο αυτό επιλέγουμε θεραπεία με LASER CO2 που υπερτερεί σημαντικά στη μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης των κονδυλωμάτων.

3. Διαγνώστηκα με οξυτενή κονδυλώματα, από πού κόλλησα τον ιό;

Δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε ούτε πότε κολλήσαμε ούτε πόσο καιρό φέρουμε τον ιό μέσα στο σώμα μας. Άλλωστε η μόλυνση μπορεί να έχει γίνει και χρόνια πριν εκδηλωθούν τα κονδυλώματα!

Η παρουσία του ιού όταν δεν συνοδεύεται από βλάβες (ασυμπτωματική), δεν προκαλεί ανησυχία. Έχει παρατηρηθεί ότι ιοί HPV μπορεί να εξαφανιστούν από το σώμα μας ακόμη και αυθόρμητα

4. Έχω εμφανή κονδυλώματα στο πέος μου. Μπορεί να έχω κολλήσει από άτομο που δεν είχε εμφανείς βλάβες;

 Μετάδοση μπορεί να γίνει και από άτομο χωρίς εμφανείς βλάβες, με υποκλινική λοίμωξη από τον ιό. Έχει σημασία το επίπεδο του ανοσοποιητικού συστήματος, το ιϊκό φορτίο η συχνότητα της επαφής, τυχόν αμυχές του δέρματος (π.χ. ξύρισμα) και αρκετές άλλες παράμετροι που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη μετάδοση.

5. Πρέπει το εμβόλιο να το κάνουν και οι άνδρες; Σε περίπτωση που έχουν εμφανίσει κονδυλώματα στο παρελθόν πρέπει να εμβολιασθούν;

Ναι, οι άνδρες πρέπει να εμβολιάζονται.  Σε χώρες που εφαρμόστηκε ο εμβολιασμός μαζικά, οι HPV λοιμώξεις τείνουν να εξαφανισθούν. Εμβολιάζονται ακόμη και άνδρες με ιστορικό HPV λοιμώξεων αφού το εμβόλιο είναι ικανό να τους προστατεύσει και από την επανεμφάνιση των βλαβών.

Στην Ελλάδα το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα δεν  χορηγεί το εμβόλιο στους άνδρες και το κόστος αγοράς επιβαρύνει τους ίδιους.

6.  Ο ιός κολλάει μόνο με σεξουαλική επαφή; Με προφυλάσσει το προφυλακτικό;

Ο ιός κολλάει με τη δερματική επαφή είτε από μολυσμένο άτομο είτε από μολυσμένη επιφάνεια (σπανιότερα). Το δέρμα έχει ένα φραγμό που εμποδίζει την εισβολή ιών και μικροβίων αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα. Κακό ανοσοποιητικό, αμυχές στο δέρμα, και υψηλό ιικό φορτίο αυξάνουν τις πιθανότητες λοίμωξης. Το προφυλακτικό προφυλάσσει την περιοχή που καλύπτει και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης. Οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν εκτεθειμένες και σε σχετικά υψηλότερο κίνδυνο.

WebMaster