Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

Αυστηρώς γυναικείο…

Ουρολόγος Ελευσίνα

Αυστηρώς γυναικείο…

Είναι αλήθεια ότι από μια ηλικία και μετά η ευαίσθητη περιοχή αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της γυναίκας, που είναι ακόμη εξαιρετικά νέα και θέλει να ζει όμορφα την κάθε στιγμή.

Το πρόβλημα

Οι διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού, που αρχίζουν να εμφανίζονται συνήθως κατά την περι-εμμηνοπαυσιακή περίοδο ή και νωρίτερα, περιλαμβάνουν συνήθως, μεταξύ άλλων, τη χαλάρωση του δέρματος του αιδοίου, τη λέπτυνση των βλεννογόνων της εισόδου του κόλπου και της εισόδου της ουρήθρας, τη φτωχή παραγωγή βλέννης και την ξηρότητα στην ευρύτερη γενετήσια περιοχή.

Αυτά τα θέματα οφείλονται κυρίως στη σταδιακά μειωμένη απάντηση των ιστών της περιοχής στη δράση των οιστρογόνων. Αρκετό διάστημα πριν από τη διακοπή της περιόδου παρατηρείται μια λέπτυνση και ατροφία του δέρματος και των βλεννογόνων της περιοχής, με επακόλουθο όλα τα παραπάνω συμπτώματα. Αυτές οι μεταβολές συμβαίνουν ενώ τα οιστρογόνα που κυκλοφορούν στο περιφερικό αίμα παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι σε αυτή τη φάση το πρόβλημα ακόμη δεν είναι η μείωση των οιστρογόνων, αλλά η μειωμένη δυνατότητα των ιστών να ανταποκριθούν και να αξιοποιήσουν σωστά τα οιστρογόνα.

Η λύση

Η σύγχρονη ουρολογία έχει την απάντηση στα ανωτέρω προβλήματα με την εξαιρετικά αποτελεσματική αναγεννητική θεραπεία του κολπικού Fractional Laser CO₂. Η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει αναβαθμίσει τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως, καθώς, με εντελώς αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο και χωρίς κανέναν περιορισμό της κοινωνικής και της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας, δίνει λύσεις και προσφέρει ένα ολικό «λίφτινγκ» κάτω από τη ζώνη. Η δράση του Fractional Laser CO₂ επιτυγχάνει ανάπλαση των ιστών, αύξηση της ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου, βελτίωση των δομών στήριξης μέσω της κινητοποίησης των ινοβλαστών και σημαντική νεοαγγείωση. Έτσι, ο κολπικός ιστός εμφανίζεται ανανεωμένος, ελαστικός, δυνατός, με ικανοποιητική λίπανση και ρυθμισμένο pH.

Ως αποτελέσματα έχουμε μείωση των τριβών και της φλόγωσης κατά την επαφή, σωστή ανοσοποιητική απάντηση και περιορισμένη εμφάνιση λοιμώξεων, καλύτερη στήριξη των δομών και, άρα, μείωση της ακράτειας. Για μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση, η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με εφαρμογές ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων PRP, αλλά και με καθαρά βλαστοκύτταρα, ενώ ο επιμελής έλεγχος του ουροποιητικού συστήματος και ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος κρίνονται απαραίτητα βήματα πριν από την εφαρμογή της απόλυτα προσωποποιημένης αυτής θεραπείας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Madame Figaro στο τεύχος Μαρτίου 2020