Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

Προστάτευσε τον προστάτη σου και προστατεύσου | Esquire Φεβρουάριος 2020

Προστάτευσε τον προστάτη σου και προστατεύσου | Esquire Φεβρουάριος 2020

ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ, ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΤΥΣΗ!

Ο προστάτης αδένας, ένα φυσιολογικό όργανο του αντρικού γεννητικού συστήματος, εξελίχθηκε στους αιώνες σε μυθικό «μόρφωμα» με αόριστη, αλλά απειλητική υπόσταση και διαχρονικά κατέκτησε κυρίαρχη θέση στους αντρικούς φόβους.

Αποτέλεσμα της δραστηριότητάς του είναι οι μικρές αθώες βλάβες ή, αλλιώς, εκφυλιστικές αλλοιώσεις, που ξεκινούν από την ηλικία των 30 – 35 ετών περίπου. Αλλοιώσεις που μπορεί να μην έχουν γίνει αντιληπτές, αλλά αφήνουν στη σπογγώδη σάρκα του κατάλοιπα όπως οι αποτιτανώσεις (άλατα), η λιθίαση του προστάτη, η μείωση των ινών κολλαγόνου με συνοδό μείωση της ελαστικότητας, η συσσώρευση τοξινών και ελεύθερων ριζών, η διαταραχή του pH κ.ά.

Μάλιστα, αν κανείς δει το υπερηχογράφημα του προστάτη σε άντρες 40 – 50 ετών, θα παρατηρήσει ότι τα συχνότερα ευρήματα είναι ανομοιογένεια του προστάτη και αποτιτανώσεις, υπερηχογραφικά ευρήματα που συνοψίζουν τις παραπάνω αλλοιώσεις.

Επειδή εμπλέκεται στη διαδικασία τόσο της ούρησης όσο και της παραγωγής του σπέρματος, ο προστάτης βρίσκεται σε υπερλειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που με τα χρόνια οδηγεί σε σταδιακές εκφυλιστικές αλλοιώσεις (άλατα, λιθίαση, μείωση των ινών κολλαγόνου με συνοδό μείωση της ελαστικότητας, συσσώρευση τοξινών και ελεύθερων ριζών, διαταραχή του pH κ.λπ.), που ξεκινούν από την ηλικία των 30 – 35 ετών περίπου. Μέχρι τα 40 – 50 δημιουργείται ένα τοξικό μικροπεριβάλλον που ολοένα και περισσότερο συσχετίζεται με την παρουσία χρόνιων παθήσεων του προστάτη (χρόνια προστατίτιδα, υπερτροφία του προστάτη, ακόμα και καρκίνος).

Η ΠΡΟΛΗΨΗ

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, άσκηση και καθημερινή υγιεινή βοηθά πολύ στην ελαχιστοποίηση εμφάνισης συμπτωμάτων. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος του προστάτη και του ουροποιητικού από την ηλικία των 45 ετών και μετά είναι ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας του αδένα αλλά και της ίδιας σου της ζωής, αφού προλαμβάνει σε πολύ αρχικό στάδιο κάθε πρόβλημα, ακόμα και τον καρκίνο.

Η σωστή ουρολογική μελέτη του προστάτη από έναν ειδικό και έμπειρο γιατρό επιτρέπει την πλήρη εξάλειψη του οξέος συμβάντος και μειώνει την πιθανότητα καταλοίπων. Η πιο δημοφιλής, μη επεμβατική θεραπεία είναι αυτή που εφαρμόζεται μέσω κρουστικών κυμάτων (ESWP), τα οποία όχι μόνο αντιμετωπίζουν τις πρόδρομες αυτές αλλοιώσεις, αλλά θεραπεύουν και ήδη εγκατεστημένες παθήσεις, όπως χρόνια προστατίτιδα και αρχόμενη υπερτροφία. Η θεραπεία μοιάζει με ευχάριστη φυσιοθεραπεία, απαιτεί πολύ λίγο χρόνο και προκαλεί άμεση δράση (διάλυση των αλάτων) και έμμεση (διέγερση ινών κολλαγόνου και νεοαγγειογένεση) επαναφέροντας τον προστάτη σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι ο εύκολος συνδυασμός της με άλλες lifestyle θεραπείες, όπως βελτίωση της στύσης ή της όψης των γεννητικών οργάνων, στην ίδια συνεδρία. Προστάτευσε λοιπόν τον προστάτη σου, φρόντισέ τον σε κάθε ηλικία σωστά, κάνε τους προληπτικούς ελέγχους, ενημερώσου και ξέχασε το φόβο.