Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

Όσο μπορείς… Είσαι Νέος | Esquire Δεκέμβριος 2019

Όσο μπορείς… Είσαι Νέος | Esquire Δεκέμβριος 2019

Αν κοιτάξει κανείς πίσω στο χρόνο, θα δει ότι ο σκοπός της ιατρικής γίνεται ολοένα και πιο εκλεπτυσμένος και ευγενής. Άπό την ιατρική της διάσωσης περάσαμε στην ιατρική της πρόληψης και τώρα πια το κέντρο βάρους κλίνει ολοένα και περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με κεντρική πρωταγωνίστρια την αναπλαστική ιατρική, η οποία εφαρμόζεται για να γυρίζει το χρόνο πίσω.

«Η ενασχόλησή μου με την αναπλαστική και επανορθωτική ουρολογία μού προκάλεσε πολλές φιλοσοφικές – επιστημονικές αναζητήσεις…» λέει η Ματίνα Βλάχου, μία από τις πλέον καταξιωμένες χειρουργούς ουρολόγους-ανδρολόγους. «Έμπνευση για μένα υπήρξε το ερώτημα ενός ασθενούς – φίλου τώρα πια – ο οποίος προσήλθε στο ιατρείο μου με ένα και μοναδικό βασικό αίτημα: τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του πέους του και συγκεκριμένα τη διατήρηση στύσης του, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ ικανοποιητική, ωστόσο το πέρασμα των χρόνων τού δημιουργούσε το άγχος μιας ενδεχόμενης και συνδεδεμένης με την ηλικία αποτυχίας. Πράγματι, το νέο αυτό στοίχημα, η διατήρηση της καλής υγείας και λειτουργίας, έγινε ο νέος στόχος στο ινστιτούτο μας. Και με τις εφαρμογές των PRP και τις θεραπείες βλαστοκυττάρων αυτό το στοίχημα φαίνεται να κερδίζεται» τονίζει η Ματίνα Βλάχου και εξηγεί: «Άυτές οι θεραπείες στηρίζονται στους αυξητικούς παράγοντες και στα βλαστοκύτταρα από το δικό σας αίμα, στοιχεία που τοποθετούνται στις περιοχές ενδιαφέροντος προκαλώντας τοπική ανανέωση, αντιγήρανση και ανάπλαση. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, δε στηρίζονται σε φάρμακα, χημικά ή επεμβάσεις αλλά στη φυσική διέγερση των μηχανισμών επιδιόρθωσης του ίδιου του σώματος και μάλιστα χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερες αντενδείξεις».

Η εφαρμογή της επανορθωτικής αναπλαστικής χειρουργικής στους άντρες

Οι εφαρμογές PRP και βλαστοκυττάρων αποτελούν ασφαλείς μεθόδους ανάπλασης, αντιγήρανσης και διατήρησης της καλής λειτουργίας των έξω γεννητικών οργάνων με θεαματικά αποτελέσματα. Η PRP ανάπλαση στο πέος διεγείρει την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων που αυξάνουν τη ροή στα σηραγγώδη σώματα και ενισχύει την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που διεγείρουν την επιδιόρθωση και την αντιγήρανση όλων των ιστών του πέους. Η καταπληκτική αντιγηραντική επίδραση γίνεται άμεσα αντιληπτή σε αισθητικό και κυρίως σε λειτουργικό επίπεδο με καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη αίσθηση, γρηγορότερη ανταπόκριση και μεγαλύτερη διάρκεια στύσης.

«Το επιστημονικό πεδίο χρήσης αναμένεται να διευρυνθεί εντυπωσιακά και σε άλλα όργανα, ενώ εκτιμάται ότι θα παίξει κομβικό ρόλο σε περιπτώσεις μειωμένης γονιμοποιητικής ικανότητας του ζευγαριού» σημειώνει η γιατρός Ματίνα Βλάχου.