Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

Ανδρικό Test Pap; | Bazaar Σεπτέμβριος 2019

Ανδρικό Test Pap; | Bazaar Σεπτέμβριος 2019

Οι HPV λοιμώξεις προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Σε μερικούς ασθενείς η μόλυνση από HPV επιμένει και έχει ως αποτέλεσμα τα κονδυλώματα ή κάποιες προκαρκινικές αλλοιώσεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου, του αιδοίου, του κόλπου, του πέους, του πρωκτού, του στόματος ή του λάρυγγα. Πάνω από το 60% των καρκίνων αυτών και σχεδόν στο σύνολό τους τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οφείλονται στον HPV. Η διαγνωστική προσέγγιση μιας πιθανής λοίμωξης HPV ακολουθεί μια αλληλουχία εξετάσεων, για να διαγνωστούν τόσο οι βλάβες που φαίνονται όσο και οι υποκλινικές που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, αυτές που απαιτούν αντιμετώπιση ή εκείνες που χρειάζονται παρακολούθηση.

Απαραίτητος Έλεγχος

Κάθε άντρας με υποψία λοίμωξης HPV υποβάλλεται σε κλινικό έλεγχο της περιγεννητικής χώρας και της στοματικής κοιλότητας με ειδικό διάλυμα που αναδεικνύει τις αλλοιώσεις και λυχνία. Ακολουθεί ανώδυνη ουρηθροσκόπηση οπτικών ινών και κυτταρολογική εξέταση τριών δειγμάτων για ταυτοποίηση του DNA του ιού ώστε να οριστικοποιηθεί η τελική αγωγή και το πρωτόκολλο παρακολούθησης. Η κυτταρολογική τριών δειγμάτων κατά Παπανικολάου μπορεί μαζί με τη λοιπή διαγνωστική προσέγγιση να εφαρμοστεί ακόμα και προληπτικά, ώστε να διαγνωστούν και οι φορείς του ιού, δηλαδή όσοι δεν έχουν νοσήσει. Μέχρι πρόσφατα, οι άντρες θεωρούνταν απλοί φορείς των ογκογόνων στελεχών που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αντίληψη που ανατράπηκε όταν στους άντρες αυτούς διαπιστώθηκαν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του πέους και της ουρήθρας, ενώ εξετάζεται και πιθανή συσχέτιση με τον καρκίνο του προστάτη.

Θεραπεία με Laser CO2

Οι HPV λοιμώξεις μεταδίδονται με τη δερματική επαφή από τις βλάβες του ενός παρτενέρ στον άλλο και σπάνια από την κοινή χρήση αντικειμένων, όπως το καπάκι της τουαλέτας, εκτός από τα κονδυλώματα που αναπτύσσουν τέτοια μεταδοτικότητα. Οι βλάβες – ακόμα και οι υποκλινικές – απαιτούν θεραπεία εξάλειψης με Laser CO2, που σήμερα θεωρείται gold standard θεραπεία κλινικών και υποκλινικών βλαβών και μειώνει τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στον παρτενέρ του, με τρόπο ασφαλή, αναίμακτο και ανώδυνο. Ακρογωνιαίος λίθος στον περιορισμό της νόσου είναι ο εμβολιασμός. Στη χώρα μας τα νέα κορίτσια εμβολιάζονται ήδη, ενώ πολλά υποσχόμενος είναι ο μαζικός εμβολιασμός των αγοριών από την ηλικία των 16 ετών. Μέχρι τότε, μην αμελείτε τους τακτικούς ελέγχους, τις κυτταρολογικές κατά Παπανικολάου εξετάσεις, το HPV-DNA test και τις Laser CO2 θεραπείες, γιατί έτσι το πρόβλημα HPV λύνεται οριστικά.

WebMaster

Tags: