Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

Ουρολόγος: Σε ποιους ασθενείς χρειάζεται;

Ουρολόγος: Σε ποιους ασθενείς χρειάζεται;

Η ουρολογία είναι μία χειρουργική ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης με αντικείμενο τη μελέτη, διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος των ανδρών και των γυναικών, καθώς και των παθήσεων του γεννητικού συστήματος του άνδρα.

Το ουροποιητικό σύστημα είναι κοινό σύστημα των ανδρών και των γυναικών. Είναι το σύστημα που συνιστά ένα μικρό διυλιστήριο στο ανθρώπινο σώμα που παράγει τα ούρα. Αποτελείται από 2 φίλτρα, τους δύο νεφρούς, ένα ρεζερβουάρ, την ουροδόχο κύστη και 2 αγωγούς που μεταφέρουν τα ούρα από τους νεφρούς στην ουροδόχο κύστη και λέγονται ουρητήρες. Όταν μαζευτεί ικανός όγκος ούρων στην ουροδόχο κύστη, τα ούρα αποβάλλονται από το σώμα μέσω ενός άλλου μικρότερου αγωγού, της ουρήθρας.

Παθήσεις των οργάνων αυτών, δηλαδή των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως, των ουρητήρων και της ουρήθρας μπορεί να εμφανιστούν και σε άνδρες και σε γυναίκες. Για παράδειγμα ουρολοίμωξη μπορεί να εμφανισθεί και σε άνδρες και σε γυναίκες, λιθίαση μπορεί να εμφανισθεί και σε άνδρες και σε γυναίκες.
Στους άνδρες υπάρχει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα. Το γεννητικό τους σύστημα βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ουροποιητικό τους και μάλιστα τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν κοινά ανατομικά όργανα ενώ κατά κάποιο τρόπο επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο προστάτης για παράδειγμα που συμμετέχει στην παραγωγή του σπέρματος (γεννητικό σύστημα), φιλοξενεί και ένα τμήμα της ουρήθρας (ουροποιητικό σύστημα). Έτσι παθήσεις του οργάνου αυτού είναι δυνατόν να επηρεάσουν και τα δύο συστήματα.

WebMaster