Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ipogonimotita

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι πολύ συχνό. Μόνο στην Ευρώπη, η συχνότητα της υπογονιμότητας είναι περίπου 14% (σύμφωνα με τα στοιχεία του National Collaborating Centre for Women’s and Children’s Health). Υπολογίζεται πως στο 40-50% των υπογόνιμων ζευγαριών το πρόβλημα εντοπίζεται στον άντρα αποκλειστικά ή και σε συνδυασμό με αναπαραγωγικά προβλήματα και της συντρόφου του.

Η υπογονιμότητα πρέπει να ορίζεται και να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα του ζευγαριού και όχι μεμονωμένα σε κάθε άτομο.

Μάλιστα ορίζεται με αυτά τα κριτήρια ως η άκαρπη προσπάθεια ενός ζεύγους, να τεκνοποιήσει μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο στοχευμένων, στις γόνιμες μέρες, σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις.

Στη διερεύνηση της αντρικής γονιμοποιητικής ικανότητας στο UROLOGY LASER INSTITUTE,

  • θα αναζητηθούν αιτίες της υπογονιμότητας που σχετίζονται με ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παρωτίτιδα, προηγηθείσα επέμβαση στο ανδρογεννητικό σύστημα, καθώς και το σεξουαλικό ιστορικό.
  • θα ληφθούν πληροφορίες για τυχόν βλαπτικούς περιβαλλοντολογικούς ή και εργασιακούς παράγοντες, όπως συχνή επαφή με οργανικά διαλύματα, βαφές, θερμότητα, προϊόντα ελαίων, βαφές και βαρέα μέταλλα.
  • Θα αξιολογηθεί το ιστορικό λήψης φαρμάκων αφού ορισμένα φάρμακα έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να επηρεάσουν τη σπερματογένεση. Αρκετά κοινά αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα
  • Με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις θα ξεκαθαριστούν ορμονικές ή γενετικές διαταραχές
  • Κατά την κλινική εξέταση, θα ελεγχθεί η αρχιτεκτονική αρτιότητα του γεννητικού συστήματος, η πιθανή ύπαρξη παθολογικών καταστάσεων όπως η κιρσοκήλη, ενώ θα αξιολογηθούν και τα δευτερογενή σεξουαλικά χαρακτηριστικά, όπως η τριχοφυΐα, η μυϊκή μάζα και οι μεταβολές στη χροιά της φωνής
  • Θα αξιολογηθεί η οδός που χρησιμοποιούν τα σπερματοζωάρια για να οδηγηθούν έξω από το σώμα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι αιτίες της υπογονιμότητας που σχετίζονται με αυτή την παράμετρο
  • Η συλλογή των πληροφοριών θα συνεχίσει με την πραγματοποίηση απεικονιστικών εξετάσεων 2D ή 3D
  • Σημαντική συμβολή στην εικόνα της γονιμοποιητικής ικανότητας ενός άνδρα έχει το σπερμοδιάγραμμα, το οποίο είναι μία ευαίσθητη εξέταση που εξαρτάται από μεταβλητές παραμέτρους. Για να αυξήσουμε το βαθμό της αξιοπιστίας του σπερμοδιαγράμματος, θα σας δώσουμε μία προετοιμασία 15 -20 ημερών πριν κάνετε την εξέταση αυτή. Έτσι θα αξιολογηθεί σωστά τόσο η ποιότητα των σπερματοζωαρίων όσο και η ποιότητα του γενετικού τους υλικού.

Οι συνηθέστερες αιτίες μειωμένης γονιμοποιητικής ικανότητας είναι η κιρσοκήλη, γενετικές και ορμονικές διαταραχές, φλεγμονές όπως π.χ. η προστατίτιδα, συστηματικές νόσοι όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή η νεφρική ανεπάρκεια.

Το οξειδωτικό στρες των σπερματοζωαρίων είναι δυνατόν να επιδεινωθεί από το κάπνισμα την κατάχρηση αλκοόλ, την επαγγελματική έκθεση σε τοξικούς παράγοντες ακόμη και από τη θερμότητα.

Σίγουρα όλα αυτά συνιστούν περίπλοκες πληροφορίες και συχνά οι άνδρες αποθαρρύνονται σκεπτόμενοι δαιδαλώδεις διαγνωστικές διαδικασίες. Στο UROLOGY LASER INSTITUTE, ολοκληρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της διαγνωστικής διαδικασίας σε μία μόνο επίσκεψη. Η ουρολόγος-ανδρολόγος Ματίνα Βλάχου, επικεφαλής ομάδας ειδικών επιστημόνων για τη γονιμότητα του ζεύγους, φροντίζει πάντα για την καλύτερη λύση στη διαχείριση αυτού του λεπτού θέματος μαζί πάντα με το ζευγάρι. Έτσι τα πράγματα, ακόμη κι όταν είναι περίπλοκα οργανώνονται σωστά και τα περισσότερα ζευγάρια ξεπερνούν τη δυσλειτουργία και αποκτούν το παιδάκι που επιθυμούν.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ