Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

benign_prostatic_hyperplasia

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο προστάτης αδένας αποτελεί μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα, έχει μέγεθος όσο ένα κάστανο και βάρος περίπου 20gr και παράγει το προστατικό υγρό, το οποίο αποτελεί το 20-25% του σπέρματος.

Μετά την ηλικία των 40 ετών ο προστάτης αρχίζει σταδιακά να διογκώνεται. Η διαδικασία αυτή αφορά σε μία καθόλα καλοήθη κατάσταση, γνωστή σαν Καλοήθης Υπερτροφία του Προστάτη.
Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη είναι μία αναμενόμενη, με την εξέλιξη της ηλικίας, αύξηση του μεγέθους του προστάτη, που σχετίζεται με τη γήρανση των ιστών, όπως οι ρυτίδες και τα λευκά μαλλιά, αλλά δεν είναι πάθηση.
Εγκαθίσταται πολύ αργά ξεκινώντας από την ηλικία των 35-40 ετών, και προκαλεί ήπια ενοχλήματα κατά την ούρηση με αργή εξέλιξη, που δεν γίνονται ανησυχούν τον ασθενή όπως μειωμένη ακτίνα ούρησης, διακοπτόμενη ροή, δυσκολία κατά την έναρξη, σταγόνες στο τέλος της ούρησης κλπ.
Σε αυτό το σημείο η υπερτροφία του προστάτη γίνεται ικανή να προκαλέσει δευτεροπαθώς άλλες παθήσεις.
Η νεφρική ανεπάρκεια, οι ουρολοιμώξεις η υπέρταση ή ακόμη και το πνευμονικό οίδημα συνιστούν επιπλοκές της προχωρημένης αποφρακτικής ουροπάθειας που προκαλεί μία παραμελημένη υπερτροφία. Συχνά θορυβώδη συμπτώματα σε αυτό το στάδιο είναι η αιματουρία, η πλήρης αδυναμία ούρησης, η ακράτεια οι συχνές ουρολοιμώξεις και η βασανιστική συχνουρία
Μετά την ηλικία των 50 ετών ένας στους δύο άνδρες εμφανίζει συμπτώματα καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη που συνήθως τα αγνοεί

Είναι, λοιπόν, σημαντικό στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου να πραγματοποιείται μία ακριβής και αντικειμενική αξιολόγηση όχι μόνο της υπερτροφίας του προστάτη αλλά και της σωστής λειτουργίας της ούρησης και του συνολου του ουροποιητικού, μετά την ηλικία των 40 ετών σε όλους τους ανδρες

Οι σύγχρονες τεχνολογικά διαγνωστικές δυνατότητες του UROLOGY LASER INSTITUTE επιτρέπουν ώστε η αξιολόγηση  αυτή να γίνει σε μία επίσκεψη και ο ασθενής  να φύγει με απαντήσεις και σχετική καθοδήγηση ή θεραπεία  από την πρώτη κιόλας μέρα!

Προκειμένου να αξιολογήσουμε έναν άνδρα με συμπτώματα κατώτερου ουροποιητικού τον υποβάλλουμε σε λεπτομερή ουρολογική μελέτη  χρησιμοποιώντας τον ανάλογο εξοπλισμό.

Όταν, κατά την ουρολογική μελέτη διαπιστωθεί, ότι η υπερτροφία του προστάτη είναι τέτοια που προκαλεί αποφρακτικά φαινόμενα κατά την ούρηση τότε,  απαιτείται  θεραπεία..

Η οριστική θεραπεία των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη, είναι η απομάκρυνση του προστατικού ιστού που εμποδίζει τα ούρα να φύγουν με άνεση.

Η άνετη ούρηση είναι απαραίτητη για τη υγεία μας αφού προστατεύει τους νεφρούς  από την παλινδρόμηση των ούρων, τη νεφρική ανεπάρκεια και τις λοιμώξεις.

Οι βασικές θεραπευτικές οδοί που ακολουθούμε στο UROLOGY LASER INSTITUTE

  • Η επιμελής παρακολούθηση

Στην περίπτωση αυτή χαρτογραφούμε την υπερτροφία και την παρακολουθούμε ανατομικά και λειτουργικά συνήθως μία φορά το χρόνο ώστε να εντοπίσουμε τυχόν επιδείνωση πριν δώσει νέα συμπτώματα. Στην φάση αυτή δεν είναι απαραίτητη η χορήγηση φαρμάκων

  • Η φαρμακευτική αγωγή

Η χορηγούμε φαρμακευτική αγωγή για να περιορίσουμε τα συμπτώματά και να αποτρέψουμε τυχόν επιπλοκές που αφορούν τα αποφρακτικά κυρίως συμπτώματα

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η φαρμακευτική αγωγή λύνει το πρόβλημα της υπερτροφίας ή ότι θα μειώσει το μέγεθος του προστάτη

  • Την ελάχιστα επεμβατική, χειρουργική αντιμετώπιση

Με τη μέθοδο Turis ή αλλιώς εξάχνωση με τη τεχνική του πλάσματος

Με τη Laser αφαίρεση με συχνότερη επιλογή τη Φωτοεξάχνωση (greenlight)

Με τη μέθοδο REZUM  που επιτρέπει τη συρρίκνωση του υπερτροφικού ιστού, χωρίς αφαίρεση με σημαντικά πλεονεκτήματα  ειδικά σε πιο νέους άνδρες

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ