Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΥΔΡΟΚΗΛΗ ME RF

Η υδροκήλη σχηματίζεται όταν αυξάνει η ποσότητα του υγρού που περιβάλλει τον όρχι.
Το υγρό εαυτό είναι φυσιολογικό να υπάρχει σε πολύ μικρή μικρή ποσότητα γύρω από τον κάθε όρχι. Όταν για κάποιο λόγο η ποσότητα αυξάνει τότε εκδηλώνεται η υδροκήλη.

Την υδροκήλη ένας άνδρας θα τη διαπιστώσει ως μία ανώδυνη διόγκωση του ενός και σπανιότερα και των δύο όρχεων.

Όταν η υδροκήλη γίνει αρκετά μεγάλη προκαλεί βάρος στην περιοχή και δυσφορία ειδικά κατά τη φόρτιση (κινήσεις, βάρος ορθοστασία). Σε χρόνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και προβλήματα στη γονιμότητα αν προκαλεί πιεστικά φαινόμενα στον όρχι.


Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται αποσυμφόρηση και διόρθωση της υδροκήλης επεμβατικά.

Επιλέγουμε την ελάχιστα επεμβατική, πλαστική  αποκατάσταση με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF), ώστε η να χειριστούμε με μεγαλύτερη χειρουργική ευγένεια τις ευαίσθητες αυτές δομές και να επιτρέψουμε την ταχεία επούλωση. Ειδικά σε χρόνιες περιπτώσεις υδροκήλης, οι ανατομικές δομές παχύνονται αντιδραστικά και η χρήση της RF χειρουργικής προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αποφυγή της περαιτέρω καταπόνησης των ιστών.

Η ανάρρωση είναι πολύ καλά ανεκτή, και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει σύντομα ακόμη και στην εργασία του. Για μία εργασία γραφείου μπορεί να επανέλθει ακόμη και σε 48 ώρες.

Οι αιτίες εμφάνισης μίας υδροκήλης είναι πολλές. Μπορεί να είναι συγγενής (από την γέννηση δηλαδή), μετά από λοίμωξη ή τραυματισμό της περιοχής ή μπορεί να οφείλεται σε σοβαρότερη αιτία, ακόμη και σε καρκίνο των όρχεων!

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE, μπορούμε να σας δώσουμε απάντηση σε μόλις μία επίσκεψη για τη φύση της υδροκήλης αλλά και κάθε διόγκωσης στο όσχεο. Κάθε διόγκωση του οσχέου χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση!

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ