Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΣΤΕΝΩΜΑΤΑ ΟΥΡΗΘΡΑΣ

stenoma-ourithras

Η ουρήθρα είναι ένας αυλός ο οποίος ενώνει την ουροδόχο κύστη με το εξωτερικό περιβάλλον και ουσιαστικά είναι ο τελικός αγωγός της αποχέτευσης των ούρων.

Στον άνδρα έχει μήκος 18-20 εκ και στη γυναίκα 4 εκ περίπου. Η Ουρήθρα στη γυναίκα χρησιμεύει μόνο για την αποβολή των ούρων, ενώ στον άνδρα εξυπηρετεί και την εκσπερμάτιση.

Η ιδιαιτερότητα της γυναικείας ουρήθρας είναι το  μικρό της μήκος, ενώ της ανδρικής είναι η παρουσία σε αυτήν ευαίσθητων δομών όπως ο σφιγκτήρας, ο προστάτης οι εκσπερματιστικοί πόροι, και οι διαφορες αυξομειώσεις στο εύρος της που ακολουθούν αυτές τις δομές.

Οποιαδήποτε μείωση του εύρους του αυλού της ουρήθρας λέγεται στένωμα, και όταν δεν σχετίζεται με τις προαναφερθείσες δομές, θεωρείται παθολογικό.

Τα παθολογικά στενώματα της ουρήθρας μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες πολλές από τις οποίες μπορεί να μη  γίνουν αντιληπτές. Είναι, δε, η ουρήθρα ένας τόσο ευαίσθητος λεπτοτοιχωματικός ινομυώδης αυλός, που ακόμη και μία ελάχιστη ενόχληση πιθανόν να γίνει αιτία στενώματος.

Μία παλαιά ουρολοίμωξη, η διέλευση ενός λίθου, η τοποθέτηση ενός ουροκαθετήρα μία χειρουργική επέμβαση στο ουροποιητικό ή ακόμη και μία τραυματική κάκωση είναι ικανές αιτίες δημιουργίας στενώματος. Η μερική απόφραξη του αυλού ξεκινά να δημιουργεί αποφρακτικά συμπτώματα κατά την ούρηση συχνά με αργή εξέλιξη, όπως μειωμένη ακτίνα ούρησης, διακοπτόμενη ροή, δυσκολία κατά την έναρξη, σταγόνες στο τέλος της ούρησης κλπ. Τα συμπτώματα αυτά συχνά παρερμηνεύονται ως συμπτώματα υπερτροφίας του προστάτη και παραμελείται η περαιτέρω διερεύνηση. Η αποφρακτική ουροπάθεια και η ούρηση υψηλών πιέσεων που προέρχονται από ένα παραμελημένο στένωμα είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια,  ουρολοιμώξεις, υπέρταση ή ακόμη πλήρη αδυναμία ούρησης.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE πραγματοποιείται μία ακριβής και αντικειμενική αξιολόγηση της σωστής λειτουργίας της ούρησης και του συν;Oλου του ουροποιητικού, σε κάθε διερεύνηση συμπτωματολογίας. Σε περίπτωση υποψίας στενώματος έχουμε τη δυνατότητα διενέργειας, άμεσα, εύκαμπτης ουρήθροκυστεοσκόπησης οπτικών ινών ή cleap on the tip, προκειμένου να οριοθετηθεί το στένωμα σχετικά με τις άλλες δομές της ουρήθρας.

Laser ενδοσκοπική οπτική ουρηθροτομία

Για την αποκατάσταση των στενωμάτων της ουρήθρας επιλέγουμε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, ώστε να μειώσουμε την αντίδραση του βλεννογόνου της που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Είναι σημαντική η διατήρηση της ισορροπίας δράσης αντίδρασης για το καλύτερο δυνατό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Κατά την ενδοσκοπική οπτική ουρηθροτομία εισάγεται ένα λεπτό και ατραυματικό ενδοσκόπιο, εως της περιοχή του στενώματος. Επαναξιολογείται η θέση με διεγχειρητική ακτινοσκόπηση, και αφού τοποθετηθούν ειδικοί οδηγοί ασφαλείας διορθώνεται το στένωμα. Στο UROLOGY LASER INSTITUTE επιλέγουμε για τη διόρθωση laser τεχνολογία και εύκαμπτα ενδοσκόπια.

Με την εφαρμογή αναγεννητικών θεραπειών στην περιοχή μειώνουμε σημαντικά την πιθανότητα επανεμφάνισης του στενώματος

Μικρότερης έκτασης ευένδοτα στενώματα είναι δυνατόν να διορθωθούν ενδοσκοπικά και με μαχαιρίδιο (cold knife).

Ουρηθροπλαστική

Σε περιπτώσεις επιμήκων ή πολλαπλών στενωμάτων απαιτείται μία επανορθωτική χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό την αφαίρεση του πάσχοντος τμήματος και την αποκατάσταση της συνέχειας του αυλού της ουρήθρας, η ουρηθροπλαστική.

Η ουρηθροπλαστική είναι μία λεπτή αλλά ανοιχτή επέμβαση, απαιτεί υψηλού βαθμού χειρουργική εξειδίκευση και απόλυτη εξατομίκευση του χειρουργικού πλάνου σε κάθε περίπτωση.

Οδηγεί σε μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος και η διάρκειά της είναι ανάλογη της πολυπλοκότητας των χειρισμών.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ