Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΚΟΛΠΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ PRP

Το πρόβλημα

Ο μέσος όρος ζωής, έχει αναμφισβήτητα αυξηθεί κατά πολύ και τα χρόνια αφήνουν τα σημάδια τους στο ουρογεννητικό σύστημα της γυναίκας.  Η έλλειψη επιθυμίας, η σεξουαλική δυσλειτουργία οι ουρολοιμώξεις, η ακράτεια ούρων η σταθερή καθημερινή ενόχληση στην ουρήθρα, ο πόνος στην επαφή, και άλλα συνήθως μικρής έντασης αλλά καθημερινά συμπτώματα επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες κάθε ηλικίας. Ο σύγχρονος και αγχώδης τρόπος ζωής, οι ορμονικές μεταβολές λόγω θεραπειών, εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης, καθώς και ο ίδιος ο χρόνος είναι τα συχνότερα αίτια.

Πλέον, τα σημάδια αυτά δεν είναι ανεξίτηλα και η αναγεννητική  Ουρολογία μας προσφέρει τη δυνατότητα για  περισσότερη ομορφιά, θετική διάθεση και όρεξη για καλύτερη ζωή.

 

Τι είναι το κολπικό PRP

Το κολπικό PRP (Platelet Rich Plasma) περιλαμβάνει την έγχυση αυτόλογου πλάσματος, εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια σε συγκεκριμένες περιοχές στο ανώτερο τμήμα του εσωτερικού τοιχώματος του κόλπου και της περιοχής της ουρήθρας, προκαλώντας   τον τοπικό πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων. Τα βλαστοκύτταρα είναι τα κύτταρα που επιδιορθώνουν τις βλαβες των ιστών ώστε ο ιστός να παραμένει νεανικός και υγιής. Με τα χρόνια ή με την επίδραση εξωγενών παραγόντων (φάρμακα, ακτινοβολία εγκυμοσύνη κλπ) τα κύτταρα αυτά μειώνονται και μειώνονται και οι επισκευές που προκαλούν και έτσι ο ιστός εκφυλίζεται (γερνάει.

Η έγχυση σε επιλεγμένα σημεία του PRP έχει στόχο την τοπική  ενεργοποίηση μεγαλύτερου αριθμού βλαστοκυττάρων ώστε το αναγεννητικό αποτέλεσμα της επιδιόρθωσης να είναι φυσικό και μεγαλύτερης έκτασης και διάρκειας, κατά το δυνατόν.

Ένας ιστός ανανεωμένος με νέα αγγεία και καινούρια κύτταρα ανταποκρίνεται καλύτερα σε φάρμακα και ερεθίσματα, επουλώνεται γρήγορα και σωστά χωρίς ουλές, αντιπαρέρχεται ενδεχόμενο ιστικό οξειδωτικό stress, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και φθείρεται πιο αργά.

 

Από που προέρχεται το υλικό που χρησιμοποιούμε

 

 

Το PRP (Platelet Rich Plasma) που χρησιμοποείται για τη βελτίωση της στύσης, είναι αυτόλογο, προέρχεται δηλαδή από το αίμα του ίδίου του ασθενούς, με μια απλή αιμοληψία.

 

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη μικρής ποσότητας περιφερικού αίματος από την ίδια την ασθενή (αυτόλογο), με τον ίδιο τρόπο που γίνεται αιμοληψία για να κάνουμε εξετάσεις.

Το περιφερικό αίμα , αν φυγοκεντρηθεί υπο συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, είναι δυνατόν να μας προμηθεύσει το PRP. Αν φυγοκεντρηθεί σωστά μας προμηθεύει και υψηλές συγκεντρώσεις των παραγόντων των αιμοπεταλίων. Επτά αυξητικοί παράγοντες  που εκκρίνονται ενεργά από τα αιμοπετάλια είναι θεμελιώδεις πρωτείνες της διαδικασίας  της επούλωσης.

Αν φυγοκεντρηθεί και μεγαλύτερη ποσότητα τότε θα μας δώσει περισσότερο PRP με υψηλή περιεκτικότητα παραγόντων.

Η διαδικασία που θα γίνει η αιμοληψία, η φυγοκέντρηση και η φύλαξη του υλικού καθώς και η σωστή προετοιμασία της ασθενούς επηρεάζουν σημαντικά το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός, κατάλληλο περιβάλλον και εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

 

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE διαθέτουμε σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό και εξειδικευμένο, έμπειρο προσωπικό στις εφαρμογές μη επεμβατικών θεραπειών ακράτειας. Εφαρμόζουμε τις θεραπείες αυτές από τους πρώτους στην Ελλάδα με εξαιρετικά αποτελέσματα και ήδη από το 2017 παρουσιάζουμε μία σημαντική σειρά ικανοποιημένων ασθενών.

 

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν κολπικό PRP

Το κολπικό PRP είναι μία μέθοδος ανανέωσης και αναδιαμόρφωσης που στοχεύει στην αποφυγή της γήρανσης των κυττάρων. Η εφαρμογή της ως πρόληψη και αντιγήρανση μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία που η γυναίκα μπορεί να νιώθει ότι χρειάζεται μία φροντίδα της περιοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις τροποποιείται, σχετικά, το πρωτόκολλο και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ανάλογες life style θεραπείες όπως το κολπικό LASER,  η αντιγήρανση των εξω γεννητικών οργάνων, η λεύκανση κλπ

 

Πόσο διαρκεί κάθε εφαρμογή?

Η συνολική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την  αιμοληψία, την επεξεργασία του δείγματος και την εφαρμογή του, διαρκεί περίπου μία ώρα. Φυσικά σε περίπτωση συνδυασμού της μεθόδου με άλλη όπως το κολπικό LASER ενδέχεται να διερκέσει μερικά λεπτά επιπλέον.

 

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, όμως, προς αποφυγή οποιασδήποτε αίσθησης ενόχλησης κατά τη διαδικασία, συστήνεται μια ελαφρά μέθη που παρέχει επιπρόσθετα την δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπευτικής και σε άλλα σημεία ή συνδυασμού των θεραπειών σε σύντομο χρόνο.

Η μέθοδος όμως μπορεί να πραγματοποιηθεί και με εφαρμογή τοπικής αναισθητικής αλοιφής χωρίς μέθη, και στην περίπτωση αυτή προστίθεται ο χρόνος δράσης της αλοιφής

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά 10 μέρες μετά την πρώτη συνεδρία και οριστικοποιούνται 20 μέρες περίπου μετά την τελευταία. Αφού οριστικοποιηθούν, διαρκούν περίπου 12-16 μήνες. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε στο σημείο αυτό ότι το φάσμα της διάρκειας του αποτελέσματος μπορεί να αλλάζει σημαντικά από ασθενή σε ασθενή ανάλογα της ηλικίας, του ιατρικού κ φαρμακευτικού ιστορικού (σακχαρώδης διαβήτης, κορτιζόνη κλπ) αλλά και του τρόπου ζωής (κάπνισμα, αύξηση βάρους κλπ)

Μία σημαντική ιδιότητα του PRP είναι η αθροιστική ιδιότητα του αποτελέσματος. Αυτό σημαίνει ότι αν επαναλαμβάνεται η θεραπεία πριν δει η ασθενής μείωση στο αποτέλεσμα, τότε δεν θα μιλάμε για σταθεροποίηση αλλά για συνεχή  βελτίωση. Έτσι προτείνεται περίπου στους 12 μήνες να επαναλαμβάνεται η θεραπεία.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ