Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΥΣΗΣ ΜΕ PRP

Η στυτική δυσλειτουργία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η κακή διατροφή αλλά και κάποιες παθήσεις , είναι δυνατόν να επηρεάσουν αρνητικά τη στύση ακόμη και σε μικρές ηλικίες. Η αδυναμία επίτευξης της στύσης ή η αδυναμία διατήρησής της μπορεί να εμφανίζονται παροδικά ή μόνιμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πρόβλημα υγείας και η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσετε την επίλυσή του άμεσα.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE, γνωρίζουμε ότι ότι είναι δύσκολο για εσάς να μας μιλήσετε για κάτι τόσο προσωπικό. Έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχει μέγιστη διακριτικότητα στη διαχείριση του προβλήματός σας, έγκαιρη ταυτοποίηση της αιτίας με τη βοήθεια άριστου εξοπλισμού και  άμεση έναρξη της θεραπείας.

Η διαταραχή της στύσης δεν είναι ταμπού, είναι πρόβλημα υγείας και μάλιστα αντιμετωπίσιμο.

Τα συνηθέστερα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή στη στύση

  • Αγγειακά και καρδιολογικά προβλήματα
  • Ψυχογενή αίτια
  • Μεταβολικό σύνδρομο με διαταραχή στο σάκχαρο και τη χοληστερίνη
  • Αρτηριακή υπέρταση
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Φάρμακα για την κατάθλιψη ή άλλες ψυχιατρικές διαταραχές
  • Παθήσεις του προστάτη
  • Επεμβάσεις στο έντερο
  • Ατυχήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή
  • Κατάχρηση ουσιών, αλκοόλ ή καπνού

 

Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, προσφέρουμε όλο το πεδίο της διαγνωστικής αλλά και των θεραπειών ώστε να επιλέξουμε την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση, για κάθε άνδρα.

 

Τι είναι η θεραπεία PRP 

 

Το PRP (Platelet Rich Plasma) περιλαμβάνει την έγχυση αυτόλογου πλάσματος, εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια σε συγκεκριμένες περιοχές του πέους, προκαλώντας   τον τοπικό πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων. Τα βλαστοκύτταρα είναι τα κύτταρα που επιδιορθώνουν τις βλαβες των ιστών ώστε ο ιστός να παραμένει νεανικός και υγιής. Με τα χρόνια ή με την επίδραση εξωγενών παραγόντων (φάρμακα, ακτινοβολία αγγειοπάθεια διαβήτης κλπ) τα κύτταρα αυτά μειώνονται και μειώνονται και οι επισκευές που προκαλούν και έτσι ο ιστός εκφυλίζεται (γερνάει).

Η έγχυση σε επιλεγμένα σημεία του PRP έχει στόχο την τοπική  ενεργοποίηση μεγαλύτερου αριθμού βλαστοκυττάρων ώστε το αναγεννητικό αποτέλεσμα της επιδιόρθωσης να είναι φυσικό και μεγαλύτερης έκτασης και διάρκειας, κατά το δυνατόν.

Ένας ιστός ανανεωμένος με νέα αγγεία και καινούρια κύτταρα ανταποκρίνεται καλύτερα σε φάρμακα και ερεθίσματα, επουλώνεται γρήγορα και σωστά, αντιπαρέρχεται ενδεχόμενο ιστικό οξειδωτικό stress, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και φθείρεται πιο αργά.

 

Από που προέρχεται το υλικό που χρησιμοποιούμε

 

 

Το PRP (Platelet Rich Plasma) που χρησιμοποείται για τη βελτίωση της στύσης, είναι αυτόλογο, προέρχεται δηλαδή από το αίμα του ίδίου του ασθενούς, με μια απλή αιμοληψία. Το αίμα αυτό επεξεργάζεται με συγκεκριμένο τρόπο υπό καθορισμένες συνθήκες και έτσι εξάγεται το PRP, έτοιμο για χρήση

 

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη μικρής ποσότητας περιφερικού αίματος από τον ίδιο τον ασθενή (αυτόλογο), με τον ίδιο τρόπο που γίνεται αιμοληψία για να κάνουμε εξετάσεις.

Το περιφερικό αίμα , αν φυγοκεντρηθεί υπο συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, είναι δυνατόν να μας προμηθεύσει το PRP και υψηλές συγκεντρώσεις επτά παραγόντων των αιμοπεταλίων, με  ισχυρότατες αναγεννητικές και επισκευαστικές ικανότητες.

Ακολούθως το υλικό εγχύεται στο πέος. Μετά την έγχυση ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στη συνήθη καθημερινότητά του και η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου.

Η διαδικασία που θα γίνει η αιμοληψία, η φυγοκέντρηση και η φύλαξη του υλικού καθώς και η σωστή προετοιμασία της ασθενούς επηρεάζουν σημαντικά το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Στο UROLOGY LASER INSTITUTE διαθέτουμε σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό, κατάλληλο περιβάλλον και εξειδικευμένο, έμπειρο προσωπικό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ