Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Η χρόνια προστατίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονή του προστάτη αδένα που συνοδεύεται από διαταραχές ούρησης και άτυπους πόνους στη μέση, στο περίνεο (κάθισμα) , στους όρχεις και χαμηλά στην κοιλιά. Κατά τη διάρκεια του έτους είναι δυνατόν να παρουσιάζει εξάρσεις με έντονα συμπτώματα, δυσουρία, αιματουρία και εκροή δύσοσμου υγρού από την ουρήθρα. Υπερηχογραφικά οι πάσχουσες περιοχής φαίνονται να έχουν ασβεστώσεις, γνωστές από την περιγραφή τους στις εκθέσεις υπερήχων των ασθενών αυτών ως «αποτιτανώσεις»

Οι τελευταίες αφορούν σε ανάγγειες περιοχές στις οποίες εναποτίθεται άλατα. Η παρουσία τους καθιστά τον ιστό του προστάτη ανελαστικό και φιλικότερο στον μικροβιακό αποικισμό.

Η προστατίτιδα και ειδικά η χρόνια,  είναι βασανιστική κατάσταση για τον άνδρα γιατί τα συμπτώματα ενίοτε και μεγάλης έντασης, αυτά εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής του.

Αναγκάζεται να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μπορεί να ελέγξει πλήρως το πρόβλημα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Πράγματι, η χρόνια προστατίτιδα δεν έχει οριστική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια, οι μελέτες απέδειξαν ότι η πρόκληση νεοαγγειογένεσης (καινούριων αιμοφόρων αγγείων), η διάσπαση των αποτιτανώσεων καθώς η νεοκολλαγονογέννεση οδηγούν σε σημαντική βελτίωση ακόμη και οριστική θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας. Αυτό επιτυγχάνεται με τοπική θεραπεία, χρησιμοποιώντας μία πηγή ενέργειας, η οποία προκαλεί μικροκρούσεις στην πάσχουσα περιοχή προκαλώντας διέγερση των ινοβλαστών, παραγωγή κολλαγόνου και δημιουργία νέων αγγείων με αποτέλεσμα τη θεραπεία της φλεγμονής και την αναγέννηση των πασχόντων περιοχών του προστάτη.

Ο ανανεωμένος ιστός έχει λιγότερα στοιχεία φθοράς, είναι περισσότερο ελαστικός και  μπορεί να λειτουργεί ανοσολογικά καλύτερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη συμπεριφορά τόσο στην ούρηση όσο και κατά τη σεξουαλική επαφή αλλά και την αποτροπή των επεισοδίων έξαρσης από ευκαιριακά μικρόβια.

Πηγές κρουστικών κυμάτων υπάρχουν πλέον αρκετές. Η επιμελής αξιολόγηση της φύσης του προβλήματος, θα οδηγήσει στην καλύτερη επιλογή πηγής και ανάλογου θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Η θεραπεία αποτελείται από συνεδρίες, συνήθως εβδομαδιαίες.

Πως εφαρμόζετε η θεραπεία

Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων γίνεται μέσω μίας ειδικής κεφαλής η οποία μεταφέρει την ώση από την πηγή του μηχανήματος στο σώμα του ασθενούς.

Η θεραπεία είναι για ανώδυνη, αναίμακτη και σύντομης διάρκεια (10-20 min/συνεδρία) με αριθμό συνεδριών ανάλογα τη βαρύτητα. Εφαρμόζεται στην περιοχή του καβάλου και είναι εντελώς ανώδυνη. Έτσι,  ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στο καθημερινό του πρόγραμμα χωρίς κανένα περιορισμό.

Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων είναι μία διαδικασία εντελώς ασφαλής. Δεν απαιτείται διακοπή φαρμάκων (π.χ. αντιπηκτικών) και δεν χρειάζεται καμίας μορφής αναισθησία ή αναλγησία. Φυσικά το ιατρικό ιστορικό του κάθε ασθενούς και τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης θα μας βοηθήσουν ώστε να εξατομικεύσουμε το θεραπευτικό πρωτόκολλο.  Από την πρώτη κιόλας θεραπεία, γίνεται αντιληπτή μία ευεξία στην περιοχή και η βελτίωση συνεχίζεται ακόμη για 3-4 εβδομάδες μετά την τελευταία εφαρμογή, οπότε και σταθεροποιείται.

Τα σημαντικά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά δεν απαιτείται επανάληψη. Πολλοί ασθενείς, ειδικά αυτοί με δύσκολες περιπτώσεις χρόνια προστατίτιδας  και χρόνιου πυελικού άλγους μας ζητούν να επαναλαμβάνουν τη θεραπεία φοβούμενοι την υποτροπή. Πράγματι, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια, και στην ασυμπτωματική περίοδο προκειμένου να παραταθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ