Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ

ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
ΛΙΘΙΑΣΗΣ
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

  Το UROLOGY LASER INSTITUTE καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων των παθήσεων του προστάτη, όπως οι προστατίτιδες, η καλοήθης υπερπλασία και ο καρκίνος του προστάτη.
  Καλύπτει επίσης τον πλήρη και ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο του προστάτη, που θα πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 45 ετών, με εξαίρεση τους άνδρες που έχουν συγγενή πρώτου βαθμού που έχει νοσήσει από τον συγκεκριμένο καρκίνο. Για αυτούς τους άνδρες, ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος θα πρέπει να ξεκινήσει από την ηλικία των 40.
  Ο προληπτικός έλεγχος του προστάτη δεν είναι μόνο το PSA. Ένας ολοκληρωμένος έλεγχος περιλαμβάνει επίσης απεικονιστικές εξετάσεις, 2D /3D αλλά και λειτουργικές όπως η uroflowometry, που αξιολογεί τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της ούρησης.
  Στο UROLOGY LASER INSTITUTE ο πλήρης, άρτιος προληπτικός έλεγχος, μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα ραντεβού, χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

 • ΛΙΘΙΑΣΗΣ

  Η λιθίαση στο ουροποιητικό, συχνά εκδηλώνεται µε τον -γνωστό σε όλους- κολικό του νεφρού. Η σωστή διάγνωση και επομένως σωστή αντιμετώπιση, ξεκινά από τα πρώτα λεπτά του κολικού. Η εμπειρία και η ετοιμότητά μας στο τμήμα λιθίασης του UROLOGY LASER INSTITUTE έχει οδηγήσει σε επιτυχή έκβαση ακόμη και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις λιθίασης. Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία και τεχνικές, που μας επιτρέπουν να απομακρύνουμε τους λίθους, αλλά και να διορθώνουμε και κάποιους από τους αιτιολογικούς παράγοντες της λιθίασης, χρησιμοποιώντας τον φυσικό δρόµο από όπου εξέρχονται τα ούρα, εντελώς ατραυματικά, αναίμακτα και συνήθως χωρίς νοσηλεία.
  Η λιθίαση είναι επίσης ένα πρόβλημα που “επιστρέφει”- η πιθανότητα σχηματισμού νέου λίθου ένα χρόνο μετά το αρχικό επεισόδιο νεφρολιθίασης φθάνει το 10%, ενώ μέσα σε 5-7 χρόνια το ποσοστό υποτροπής ανέρχεται στο 50%, για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε πιστά τα ανάλογα πρωτόκολλα πρόληψης και παρακολούθησης

 • ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

  Πρόκειται για μια πάρα πολύ συχνή πάθηση, η οποία προτιμά κυρίως τις γυναίκες. Ανάλογα με το πού εντοπίζεται η λοίμωξη, μιλάμε για ουρηθρίτιδα, (η λοίμωξη περιορίζεται στην ουρήθρα), κυστίτιδα (η λοίμωξη επεκτείνεται στην ουροδόχο κύστη), προστατίτιδα, (η φλεγμονή εντοπίζεται στον προστάτη) και πυελονεφρίτιδα (η λοίμωξη έχει επεκταθεί στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα – στους νεφρούς).
  Χάρη στον εξελιγμένο state of the art τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτει το UROLOGY LASER INSTITUTE, ολόκληρη η διαγνωστική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί in situ, συχνά σε μία και μόνο επίσκεψη.
  To Ινστιτούτο παρέχει πολυδύναμες δυνατότητες όπως λήψη εκλεκτικής καλλιέργειας, απεικόνισης , εύκαμπτης κυστεοσκόπησης ακόμη και σε μία επίσκεψη, με αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που μπορεί να προκαλούν πόνο και ταλαιπωρία παρέχοντας ολοκληρωμένη διάγνωση και λύσεις στο πρόβλημά του από το πρώτο κιόλας ραντεβού.

 • ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ

  Καθώς η ακράτεια αποτελεί σύμπτωμα και όχι νόσο, το αντίστοιχο τμήμα του UROLOGY LASER INSTITUTE αποτελεί τον χώρο όπου μπορείτε από την πρώτη κιόλας επίσκεψη να ανακαλύψετε τα αίτιά της.
  Πέρα από την κλινική εξέταση του ασθενούς και τη λήψη αναλυτικoύ ιατρικού ιστορικού, στο UROLOGY LASER INSTITUTE λαμβάνονται εκλεκτικές καλλιέργειες ούρων, αναλυτικός απεικονιστικός έλεγχος, uroflowometry , εύκαμπτη κυτεοσκόπηση οπτικών ινών αλλά και chip on the tip, καθώς και ουροδυναμικός έλεγχος.
  Η έγκαιρη διάγνωση και ταυτοποίηση της ακράτειας επιτρέπει τόσο τη διάγνωση κάποιας σημαντικής πάθησης σε πρώιμο στάδιο, όσο και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της.

 • ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ

  Υπερσύγχρονες διαγνωστικές μέθοδοι, αλλά και αναγεννητικές θεραπείες, όπως το κολπικό Laser CO2  και οι Κολιπικές Επισκευαστικές Θεραπείες που αξιοποιούν τη δύναμη της ενεργοποίησης των κυττάρων της ίδιας της ασθενούς, κάνοντας χρήση του πλέον εξελιγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής, επιστρατεύονται στο UROLOGY LASER INSTITUTE για να δώσουν λύση σε συχνά προβλήματα των γυναικών, όπως η ακράτεια, οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, η κολπική χαλάρωση και η πρόπτωση των πυελικών οργάνων.
  Πρόκειται για πρωτοποριακές θεραπείες που δεν απαιτούν νοσηλεία, πραγματοποιούνται in situ στο Ινστιτούτο και έχουν άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

 • ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑΣ

  Προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ανδρική υπογονιμότητα είναι ζητήματα που μπορούν να βρουν λύσεις στο UROLOGY LASER INSTITUTE.
  Τα κρουστικά κύματα και η βιοψία όρχεως (Tese/ Micotese) είναι τα όπλα που θέτουμε στη διάθεση των ανδρών για τη βελτίωση της στύσης και της αζωοσπερμίας αντίστοιχα.
  Μια άλλη συχνή αιτία ανδρικής υπογονιμότητας είναι η κιρσοκήλη. Πρόκειται για την παθολογική διεύρυνση των σπερματικών φλεβών μέσα στο όσχεο, που προσομοιάζει αρκετά με τους κιρσούς που πολλοί άνθρωποι έχουν στα πόδια τους.
  Η έγκαιρη αντιμετώπιση της κιρσοκήλης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις παραμέτρους του σπέρματος και να συμβάλει καθοριστικά στην αναχαίτιση της περαιτέρω επιδείνωσή τους. Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης σε νεαρές ηλικίες μπορεί να προλάβει την εμφάνιση προβλημάτων στο μέλλον.
  Η αντιμετώπισή της γίνεται χειρουργικά, με μικροχειρουργική διατομή των διογκωμένων φλεβών του όρχεως, που δημιουργούν το πρόβλημα.

 • ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ

  Το UROLOGY LASER INSTITUTE πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας σύγχρονες, προηγμένες θεραπείες βασισμένες στα κύτταρα των ίδιων των ασθενών και θεραπείες που ενεργοποιούν τις δυνάμεις και τα όπλα του ίδιου του σώματος.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κολπικό Laser και η κολπική επισκευαστική θεραπεία.
  To πρώτο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προάγοντας τη σύσφιξη και την ανανέωση του κόλπου, ενώ το δεύτερο αξιοποιεί την αναγεννητική δύναμη των κυττάρων του ασθενούς.
  Το Ινστιτούτο μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών στις Αναγεννητικές Τεχνικές, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας!

 • ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ

  Tα ουρολογικά προβλήματα είναι συχνά στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Ωστόσο, η διάγνωση και η αντιμετώπισή τους συνοδεύεται από σημαντικές προκλήσεις.
  Κι αυτό, γιατί σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλήματα στο ουρογεννητικό σύστημα των ηλικιωμένων ασθενών αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια για άλλες παθήσεις. Καταστάσεις που αντιμετωπίζουν συχνά οι ηλικιωμένοι ασθενείς, όπως η άνοια, η πολυφαρμακία, κ.ά. πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη από έναν έμπειρο ουρολόγο.
  Στο UROLOGY LASER INSTITUTE διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά εργαλεία για να εντοπίσουμε καταστάσεις, όπως η πρόπτωση των πυελικών οργάνων και άλλες εκφυλιστικές καταστάσεις, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία.