Ματίνα Βλάχου MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Η Χειρουργός Ουρόλόγος Ματίνα Βλάχου και το Laser Urology Institute βραβεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 από τον θεσμό Salus Index & Kind Hearts, για την παρουσία της στον χώρο της Ουρολογίας, αλλά και για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην Ουρολογία. Μία βράβευση που αποτέλεσε επιστέγασμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς ετών.


Σημειώνεται ότι όλες οι γραμμές είναι 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο

+302106198131
+302105565454
+302102241551

info@vlachou-urology.gr
Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι
Ιερά Οδός 19 & Μουρίκη, Ελευσίνα
Εθ.Μακαρίου 9 & Ελ.Βενιζέλου Φάληρο

Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 - 20:00

Σάββατο και Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ

2105565454

info@vlachou-urology.gr

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ιερά Οδός 19, Ελευσίνα

ΒΙΟΨΙΑ ΤΟΥ ΟΡΧΙ MICRO TESE

BIOPSIA ORCHI (1)

ΑΖΩΟΣΠΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΨΙΑ ΤΟΥ ΟΡΧΙ micro TESE

Η αζωοσπερμία, η πλήρης δηλαδή απουσία των σπερματοζωαρίων, είναι ένα εύρημα που σοκάρει κάθε άνδρα. Μάλιστα μέχρι το 1995 περίπου η δωρεά σπέρματος ή η υιοθεσία αποτελούσαν τον μόνο τρόπο απόκτησης απογόνων.

Τώρα πια δεν ισχύει αυτό.

Μάλιστα, η εξέλιξη των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η εισαγωγή της μικρογονιμοποίησης (ICSI), επιτρέπουν στους άνδρες με αζωοσπερμία να αποκτήσουν βιολογικούς απογόνους.

Συνήθως το εύρημα αποτελεί στοιχείο σπερμοδιαγράμματος, στα πλαίσια διερεύνησης της ανδρικής γονιμοποιητικής ικανότητας σε ένα ζευγάρι.

Στο UROLOGY LASER INSTITUTE,

  • Θα αξιολογηθεί το ιστορικό λήψης φαρμάκων, αφού ορισμένα φάρμακα έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να επηρεάσουν τη σπερματογένεση. Αρκετά κοινά αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα
  • Με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις θα ξεκαθαριστούν ορμονικές ή γενετικές διαταραχές
  • Κατά την κλινική εξέταση, θα ελεγχθεί η αρχιτεκτονική αρτιότητα του γεννητικού συστήματος
  • Θα αξιολογηθεί η οδός που χρησιμοποιούν τα σπερματοζωάρια για να οδηγηθούν έξω από το σώμα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι αιτίες της αζωοσπερμίας που σχετίζονται με αυτή την παράμετρο
  • Η συλλογή των πληροφοριών θα συνεχίσει με την πραγματοποίηση απεικονιστικών εξετάσεων 2D ή 3D
  • Σημαντική συμβολή στην εικόνα της γονιμοποιητικής ικανότητας ενός άνδρα έχει το σπερμοδιάγραμμα, το οποίο είναι μία ευαίσθητη εξέταση που εξαρτάται από μεταβλητές παραμέτρους. Για να αυξήσουμε το βαθμό της αξιοπιστίας του σπερμοδιαγράμματος, θα σας δώσουμε μία προετοιμασία 15 -20 ημερών πριν κάνετε την εξέταση αυτή.

Έτσι θα αξιολογηθεί σωστά τόσο η ποιότητα των σπερματοζωαρίων όσο και η ποιότητα του γενετικού τους υλικού από  μία ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, γενετιστών, βιοπαθολόγων και ειδικού εμβρυολόγου.

Με επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και ειδική επεξεργασία του υλικού καταφέρνουμε να εξάγουμε σπερματοζωάρια σε έναν αξιόλογο αριθμό ανδρών με εικόνα αζωοσπερμίας. Αν όμως η διαδικασία αυτή δεν αποδώσει θα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Το επόμενο βήμα αφορά τη διενέργεια βιοψίας στον όρχι τόσο για  την ανεύρεση των αιτίων της αζωοσπερμίας και αν είναι δυνατόν για την ανεύρεση τυχόν σπερματοζωαρίων.

Δεν πρόκειται όμως για μια απλή βιοψία όπως γινόταν παλαιότερα. Η Χειρουργός Ουρολόγος Ματίνα Βλάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα εφαρμόζει τη μέθοδο βιοψίας που συνοδεύεται από τα υψηλή διαγνωστική αξία αλλά και από την υψηλότερη πιθανοτητα ανεύρεσης σπερματοζωαρίων αν υπάρχουν.

Η βιοψία όρχεων Micro TESE είναι μία πραγματικά επαναστατική εξέλιξη που βοήθησε έναν μεγάλο αριθμό αζωοσπερμικών ανδρών  να αποκτήσουν βιολογικό απόγονο.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

Η λήψη υλικού από πολλαπλά σημεία και των 2 όρχεων. Η σπερματογένεση κάθε φορά γίνεται σε ένα τμήμα του όρχι. Η λήψη πολλαπλών σημείων αυξάνει την πιθανότητα ανεύερεσης υλικού.

Η λήψη του υλικού γίνεται με διεγχειρητική υπερηχοραφική καθοδήγηση. Αυτό επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τις ενεργές περιοχές κάθε όρχι και να στοχεύσουμε σε αυτές που είναι πιο πιθανό να περιέχουν σπερματοζωάρια.

Η λήψη του υλικού μικροσκοπείται διεγχειρητικά από εμβρυολόγο ο οποίος πέραν των διεγχειρητικών πληροφοριών στην περίπτωση ανεύρεσης σπερματοζωαρίων προβαίνει στην άμεση διαφύλαξη και κρυοσυντήρησή τους για μελλοντική εξωσωματική μικρογονιμοποίηση.

Η τελευταία διαδικασία είναι πολύ σπουδαία αφού πέραν της διάγνωσης επιτρέπει και τη διαφύλαξη υλικού, ώστε ο άνδρας να μη χρειάζεται να υποβληθεί σε νέα διαδικασία όταν αποφασίσει να τεκνοποιήσει.

Ένα μέρος του υλικού θα μελετηθεί ιστοπαθολογικά. Η ιστοπαθολογική μελέτη είναι απαραίτητα τόσο για την ταυτοποίηση του αιτίου της αζωοσπερμίας όσο και για τον αποκλεισμό κακοήθειας του όρχι.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με κάποια πάθηση ή θεραπεία; Ρωτήστε μας και θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 55 65 454 και κλείστε το ραντεβού σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ουρολόγος Ελευσίνα

Βλάχου Ματίνα MD,FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Ματίνα Βλάχου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έλαβε μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Ουρολογία στο πρώτο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci της Β΄ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι Διαπιστευμένη Ακόλουθος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (F.E.B.U.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ